Evo da bacim dojmove nakon 10ak utakmica. Igra je predobra, novosti sapram prošle godine ima dosta.
Tactical Defending je vrhunska stvar, dosta je usporio branjenje te se tako ima dosta više vremena na lopti, nema više mutavog tackle spaminga kojeg su također probali smanjiti u novom PES-u no i nije im baš uspjelo. Da se zna, zbog ovog tok igre nije ništa sporiji samo daje igraču duže vremena na lopti.
Fizika lopte je također dosta bolja, kao i sam dribling koji od sada također nije skriptiran tj. isti trik se neće svaki put jednako kvalitetno izvest. Dodavanje, duge lopte i ubačaji su se isto poboljšali tako da je čuveni ping-pong passing sveden na minimum, kretanje igrača (pogotovo na proigravanja) je odlično.
Grafika je dobila najmanje pažnje no ima jako, jako puno novih animacija. Impact Engine je fora no za vrijeme samog igranja nečete ga najbolje primječivati, na replayu se to dosta fino vidi. Meni je dobio impresivan facelift i za razliku od prošle godine sad izgleda čisto ok. Isto tako poradilo se puno na detaljima na terenu tipa kod teže ozljede sudac zaustavlja igru, uzima loptu te kad se igrač iznese s terena baca loptu, a protivnik ili moj igrač vraća loptu suprotnoj momčadi. Ako se ne varam to još nije bilo niti u FIFI niti u PES-u.