Citiraj:
Autor Flood
Prva liga,glavno da slusa i ide 
Gospodin srednjih godina vozi Breru i ne kaka sta se potrosnje tice i moze je tocit 
|
Čisto sumnjam da ne kaka, nema veze što on nju može ili nemože točit. Jedino ako nešto ne valja sa tim autom, premda, 40l/100km mi opet zvuči nevjerojatno. Osobno sam vozio jedno kratko vrijeme BMW 750i, V12 motor 338KS i čak ni po gradu sa agresivnom vožnjom ga nisam mogao natjerati preko 35l, al to je bilo mrtvo gaženje, ručno mjenjanje brzina, baš ono, vađenje masti.
Brera ima podosta manji motor, novije tehnologije izrade, dakle trebao bi biti štedljiviji ohoho. Ja bih rekao da nebi smio preći 25l nikako po gradu, da se neznam kako ganja sa njom.
Istina, multijet motori se na kraju nisu pokazali štedljivcima, čitao sam dosta testova pošto sam i osobno zaljubljen u alfe, ali baš da su toliki ogromni potrošači i nisu.
Netko gore je spomenuo potrošnju alfinog boxera, pa da odgovorim: po gradu 10, ako si štedljiv na gasu i manje, otvorena cesta 8-8.5. Za takav auto, koji je ipak malo više sportski nastrojen smatram da ta potrošnja nije prevelika. Naravno, ako mu ideš vaditi mast, zaboravi na 10 i budi spreman na 13-14, ali tako je sa svakim autom.