View Single Post
Staro 12.09.2011., 22:43   #38
mdodig
Premium
Moj komp

mdodig's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Talking

Evo update/rasplet, nadam se da će pomoći nekome ako se nađe u istoj situaciji:

1. PayPal tražio da prijavim policiji
- prijava na kraju prođe ok
- 40kn biljega za potvrdu da si prijavio
- uštedi odmah vrijeme i prevedi na engleski cijelu potvrdu o prijavi
- pošalji kao PoliceReport (na paypal webu) engleski prijevod, a kao Other original potvrdu prijave na hrvatskom, ja sam original fotografirao sa prednjom stranom osobne

2. Otiđi na Carinu i fotografiraj list gdje su izvagali tvoj paket (svaki je izvagan)
- ovo mi je puno pomoglo, jer se tu vidjelo kolika je masa paketa
- od kineske pošte nema ništa, evo prošlo je 10 dana nisu mi se niti javili a tražio sam samo masu paketa kada je poslan

Nakon što sam poslao prijevod police reporta i ovo sa carine u 10min u nedjelju su mi riješili u moju korist cijeli slučaj, 4-5 dana nakon sjela mi je lova na karticu.
Na kraju bravo za PayPal!
Zvao sam i Amex i pitao za chargeback opciju, ali njihov je stav da problem trebam riješiti s prodajnim mjestom, kada sam im rekao da oni to ne žele riješiti jer me žele prevariti, onda su malo uzeli vremena da razmisle jer je kao specifičan slučaj. Čini mi se da ne bi bilo puno pomoći od Amex-a iako su mi rekli da čuvam potvrdu paypala kako je case riješen u moju korist, jer ako ne dobijem novac onda bi amex možda mogao nešto izvući...

Gdje sada da ispljucam ove kineze, želio bi im napraviti barem malo anti-reklame jer su stvarno zaslužili?
Ponašali su se cijelo vrijeme kao najveća govna.
mdodig je offline   Reply With Quote