12.09.2011., 00:13
|
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Autor dh41400
Prestao sam ljudima preporučivat HW otkad sam čuo da su neki korisnici uspjeli trajno onesposobiti nov Intelov proc (i to bez OC-a  ) ... ljudska sposobnost stvarno nema granica.
A da bi ga i sam uzeo ... zašto ne ... da imam trenutno toliku potrebu za performansama i višak love.
Izuzev činjenice da su cijene još uvijek poprilično visoke za sve SSD uređaje dostupne kod nas (uz dovoljno komotan kapacitet fkors).
|
Slažem se da su cijene previsoke i da ima love viška i ja bi ga probao.
Citiraj:
Autor syss
ja ću ga mirne duše uzet, prijavim svaki problem ovdje + dh41400 post koji ima debeli potpis pošto je samsung em kratko na tržištu, em na svim testovima osrednji što obično odbija ljude od kupovine koliko god to nemalo irl razlike.
teorija velikih brojeva kako je već spomenuto.
|
Ako se ne varam, Samsung je najduže na tržištu SSD-a od trenutno dostupnih kod nas.
Citiraj:
Autor McG
U slučaju da cijena, dobavljivost, kapacitet i garancija nameću SandForce bazirani SSD, ja ga ne bi kategorički odbacil samo zato, jer određena količina ljudi ima problema, pa eto postoje eventualno možebitne šanse da se i meni dogodi isto. Niti svi SandForce bazirani SSD modeli imaju istu generaciju kontrolera, niti imaju isti firmware koji SandForce isporučuje proizvođačima, niti je riječ o identičnim NAND čipovima, niti se sa 100%-tnom sigurnošću može reći da je baš SandForce glavni krivac za sve probleme koje ljudi prijavljuju.
Previše je karika u tom lancu (bez da sam uopće ulazil u proizvođače ploča, čipsete, BIOS/UEFI kombinacije, flashanje firmwarea, itd.), ali ljudi se ne libe prstom upirati isključivo u SandForce kontroler. Nitko ne negira da ljudi imaju problema sa SandForce baziranima SSD-ima, ali u svemu tome je jednostavno previše varijabli da bi se ama baš svi SandForceom pogonjeni diskovi zaobilazili u što širem krugu, dok se na sav glas svima treba dati do znanja da je SandForce sranje.
|
Istina je da ima previše karika u lancu, tako da svatko može priču okrenuti u svoju korist, a koliko sam vidio na OCZ forumu takva je trenutna praksa.
|
|
|