Citiraj:
Autor Tomy B.
Imam pitanje za Vas dvojicu (McG i dh41400): da li bi ljudima preporučili SSD sa SandForce-om i da li bi sebi kupili jedan?
|
U slučaju da cijena, dobavljivost, kapacitet i garancija nameću SandForce bazirani SSD, ja ga ne bi kategorički odbacil samo zato, jer određena količina ljudi ima problema, pa eto postoje eventualno možebitne šanse da se i meni dogodi isto. Niti svi SandForce bazirani SSD modeli imaju istu generaciju kontrolera, niti imaju isti
firmware koji SandForce isporučuje proizvođačima, niti je riječ o identičnim NAND čipovima, niti se sa 100%-tnom sigurnošću može reći da je baš SandForce glavni krivac za sve probleme koje ljudi prijavljuju.
Previše je karika u tom lancu (bez da sam uopće ulazil u proizvođače ploča, čipsete, BIOS/UEFI kombinacije,
flashanje firmwarea, itd.), ali ljudi se ne libe prstom upirati isključivo u SandForce kontroler. Nitko ne negira da ljudi imaju problema sa SandForce baziranima SSD-ima, ali u svemu tome je jednostavno previše varijabli da bi se ama baš svi SandForceom pogonjeni diskovi zaobilazili u što širem krugu, dok se na sav glas svima treba dati do znanja da je SandForce sranje.