View Single Post
Staro 10.09.2011., 23:21   #565
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor Sused1 Pregled postova
A da li je opravdano ići za matte ekranom? Koristio sam 4710s sa matte ekranom i neku Toshibu sa gloss ekranom i znam da sam sa Toshibom jedva našao kut pod kojem mogu normalno vidjeti, dok je na tom HP-u sve bilo savršeno što se toga tiče.

Konkretno postoje li veće razlike između 4710s i 4530s što se tiče plastika, tipkovnice i općenito izrade?

Igranje mu nije namjera, više je to za potrebe faksa, bitan multitasking, uz podosta multimedije (glazba, filmovi, serije, 720p po mogućnosti). Za ovim konkretnim modelom kojeg sam linkao sam se poveo pošto jedini ima 4GB RAM-a.
Matte ekran ne pridonosi baš kutu gledanja koliko vidljivosti ekrana vani. Imao sam matte ekran na starom laptopu s očajnim kutem gledanja, tako da to ništa ne znači. Najbolje je pronaći negdje izložen laptop i provjeriti što te zanima.

Mislim da je 4710s imao čisto plastično kućište(ako se ne varam), dok 4530s ima djelomično aluminijsko, tako da može biti samo bolje.

Za tu namjenu bih radije odabrao i5 + 7200rpm disk. Mnoooogo više ćeš osjetiti tu brzinu diska nego 1GB RAMa manje. Zapravo ovo drugo uopće nećeš osjetiti, jer za jako malo toga je potrebno više od 3GB, a ništa takvo nisi naveo.
redscro je offline   Reply With Quote