View Single Post
Staro 10.09.2011., 22:33   #9
Alvin
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
opet kažem da propisnom laptopu dodatno hlađenje osim solidne, ravne površine ne treba ukoliko je dobro sklepan stroj.
S ovim se u potpunosti slažem, razna puhala u boji su niš drugo nego dobar marketing, već sam negdje pisao o tome i hlađenju plastike nekakvim ventilatorima

Citiraj:
Autor RoBi25 Pregled postova
A i sam laptop bi ti se trebao ugasiti kada potigne preveliku temperaturu (ako do toga dođe) tako da nemaš brige, tako je bar kod mene bilo sa tvorničkom pastom i nakon 2godine korišenja.
Svaki Bga čip (dakle southbridge nortbridge) ima broj termalnih ciklusa(neznam kako prevest pa malo glupo zvuči) koje mora izdržati, dakle on ima ograničen broj grij hladi nakon čega dolazi do pucanja vodova ispod čipa(bga kuglica) i jasno je ako je razlika u temperaturi veća(od toplog do hladnog) da je naprezanje veće i taj broj ciklusa je smanjen
Dakle nije bezazleno grijanje do 105 stupnjeva pa hlađenje i tako 100 puta(kada se većina t. zaštita na laptopima pali)
Laptop koji se pregrijava i gasi nije ispravan laptop i ako je pod garancijom oni to moraju napravit
Nikakve druge soulucije pa makar bile i flou. plave puhalice nisu riješenje problema
Alvin je offline   Reply With Quote