View Single Post
Staro 10.09.2011., 13:42   #2929
lhaymehr
Savršen sam
Moj komp

lhaymehr's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Trebam pomoć ako neko ima živaca čitat ovo. Lagano sam očajan.

Imam dosta problema negdje od kraja osmog mjeseca. Modem se jednostavno zamrzne, ne mogu ući u web interface i veza pukne a na njemu sve lampe svijetle konstantno, čak i signalna na portu kojem je spojen komp treperi ko da ima komunikacije između modema/kompa.

Zvao sam ih i oni mi šalju već treći Thomson (706, 780, 780) u zadnjih par godina. Tip (ne iz SZK) me preko telefona iz očaja zasipa tehničkim izrazima i prebacuje modem u bridge mod koji bi, navodno, trebo skinut dio opterečenja s modema iako nemam svoj router koji mogu spojit iza njihovog.

I ništa se ne mijenja. Modem se i dalje ruši na dva načina. Prvi je ovaj koji sam opisao gore, znači jednostavno više ne registrira ništa a svijetli sve, a drugi je kad se sam od sebe reboota.

Jučer popodne sam si postavio QoS u Win7 da mi globalni upload s kompa bude maximalno 60kB/s. Prije je samo uTorrent bio postavljen na 60kB/s max, a kad bi trebao malo uploada, spustio sam uTorrent još niže, na nekih 40.

Ni to nije pomoglo, srušio mi se u noći sinoć. Nije ni do broja konekcija. Probao sam skinut torent od nekih 5GB dan prije tog QoS limita koji sam postavio i otvorio je par sto konekcija, skinuo torent i sve 5. Ovo zadnje rušenje je bilo s nekih 50 otvorenih većinu kojih je otvorio Chrome, sve ostalo je bio loopback.

Na kompu ništa nije mijenjano u zadnje vrijeme od kad se to događa. A i moj popis spajanja potvrđuje da nešto ne štima. Imam listu od 24:00:00 koja se proteže od početka 2010 i onda bum, 8 mjesec ove godine hrpetina spajanja koja ne traju ni sat vremena.

I kaj da ja napravim? Ne želim ih otkazat, dobri su mi i jeftini su al kaj se tiče otklanjanja problema, tu su teška banana. Obično ako bude kakvih problema tužim im se prek SZK s nula rezultata sve dok problem ode sam od sebe.

Ovi identični problemi su se događali i prije. Recimo svakih 6 mjeseci. I jednostavno prestanu sami od sebe.

Jel bi moglo bit do linije, koji qrac? Iako je navodno moja parica "jedna od boljih".

Daj pomozite, bilo kakav savjet, plz, fala.

// Edit

Vrtim malo testova.

Prvi test

Da vidim kolko konekcija može podnjet i dali će se stiltat pod opterećenjem od velikog broja konekcija. Ovo se vrti već nekih 15 minuta, za sad je još stabilan. Znači 1024 outbound i 1024 inbound TCP. Ništa ne šalje, samo se konstantno spaja ako veza pukne.

Slikica:

Slike speedtesta dok se ovo vrti:

Drugi test

1024 http konekcije i slanje paketa od po 1 kilobajt po svakoj. I dalje je stabilan.

Speedtest dok se ovo vrti:

treći

Ovaj put preko tora zadnja dva su bila lokalna. I dalje je stabilan.

Tor otvara do 500 konekcija ali pucaju brzo.

Evo, i kad ga mučim radi ko čukica. A kad je sve pogašeno, utorent ili ugašen ili ne seeda ništa i praktički nema prometa onda mi se potpuno nasumice zblesira.

Zadnje izmijenjeno od: lhaymehr. 10.09.2011. u 17:03.
lhaymehr je offline   Reply With Quote