View Single Post
Staro 03.03.2005., 10:49   #34
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Evo da malo podignem temu...

moj konačan odgovor za 2.1 sustav je Bose Companion 3. Iako uvjerljivo najskuplji, toliko su i dobri.
Otišao sam do Lifestyle centra u Maksimirskoj (AsComm) i poslušao već izložen Companion 3 sustav, i bio ništa manje nego do kraja oduševljen.

Kao da su se lomili fizikalni zakoni - iz nevjerojatno malih, slatkih super dizajniranih satelita izlazio je zvuk takve čistoće i točnosti da bi se moji MegaWorks 2.1 komotno mogli sakriti. Ista je stvar bila sa prostornošću i širinom zvučne pozornice. Basa ima napretek, spsobnog da ruši zidove, a ujedno je utegnut, točan i agilan.
Bose Companion navodno koristi interni EQ koj se ne može isključiti, no uvjeravam vas - nakon što ih čujete nikad nećete htjeti vaše MP3-ce loše kvalitete slušati u pravom obliku! Sustav udahnjuje novi život glazbi - glatak i profinjen, izuzetno točan zvuk kojem ne nedostaje ni visokih ni srednjih tonova unatoč malim jedinicma- Bose je napravio pravo malo čudo. Na najvećim glasnoćama iznenađenje slušatelja ne izostaje - unatoč velikoj glasnoći mali sateliti sa lakoćom i bez izobličenja nastavljaju davati odličan zvuk.

Posebna je poslastica lakoća korištenja - mali žičani daljinski u obliku hokejaškog paka koristi prsten za stižšavanje i pojačavanje, a njegova gornja površine je osjetljiva na dodir i instantno se zvuk umuti na dodir prsta. Vrlo jendostavno i izgleda toliko cool da odmah počnete sliniti i skupljati novce.

Košta dosta, 2300 kn (2000+ nešto sitno kn za gotovinu), ali vjerujte, toliko dobro i zvuči. Nijedan drugi 2.1 sustav kojeg sam čuo nije im ni do koljena. Idealno za svaki prostor i za svaku namjenu, osim audiofilske naravno. Sigurno ću ih uzeti kad završim svoj primarni Hi-Fi.

No što ja pričam... trki svi u AsComm da se i sami uvjerite da se isplati dodatno šttedjeti. Mnogi smatraju da je Bose snobovska firma gdje je šminka ono što košta, no zapravo, uvijek dobijete onaj "WOW!" za kojeg ste tako masno platili.
Jango Fett je offline