View Single Post
Staro 09.09.2011., 02:57   #848
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Ma dobro, kako ti kažeš. Uostalom, ako je multanova podešena da okida iznad 110, svejedno da li si ti išao 111, 113 il 150. Ona će okinut svejedno.

A ako nisi znao, kad te radar uslika, to je s onom tolerancijom od 10% + mislim da ide još 10km/h ako je brzina iznad 100. Pa si ti zaračunaj koliko si zapravo išao!

Kako i sam kažeš, nećeš ostat gladan za tih 1000kn, tako da nije vrijedno rasprave. Jedino eventualno da se žališ, pa da kažeš sudcu/sutkinji da te netko nevoli u policiji i da su baš tebe htjeli uslikat sa 113km/h.
Ne pričaj gluposti.
Do 100km/h se odbija tolerancija na grešku mjernog uređaja od 10km/h od brzine - ALI TO PIŠE NA KAZNI OBAVEZNO - I IZMJERENA BRZINA I BRZINA UMANJENA ZA TOLERANCIJU. Npr - brzina 71km/h, tolerancija 10km/h, kaznu plaćaš za 61km/h; ako je ograničenje 50, onda plaćaš kaznu za 10-30km/h prekoračenje u naselju, što je (sad otprilike pričam ne da mi se rovat po iznosima u 3 ujutro) 1000kn; ako je ograničenje 60km/h, to je kazna za prekoračenje do 10km/h u naselju, što je 300kn.
Preko 100km/h se odbija tolerancija od 10% od izmjerene brzine. Nikakvo oduzimanje i 10% i 10km/h. To su nebuloze. I u ovom slučaju se naravno moraju navesti obje brzine - izmjerena brzina i brzina umanjena za toleranciju.
Znači voziš se npr 150km/h, tolerancija od 10% je 15km/h, plaćaš kaznu za 135km/h, ali obje brzine su ti navedene u kazni. Van naselja ne postoji kazna za prekoračenje brzine do 10km/h.