Citiraj:
Autor Pupo
Ma dobro, kako ti kažeš. Uostalom, ako je multanova podešena da okida iznad 110, svejedno da li si ti išao 111, 113 il 150. Ona će okinut svejedno.
A ako nisi znao, kad te radar uslika, to je s onom tolerancijom od 10% + mislim da ide još 10km/h ako je brzina iznad 100. Pa si ti zaračunaj koliko si zapravo išao!
Kako i sam kažeš, nećeš ostat gladan za tih 1000kn, tako da nije vrijedno rasprave. Jedino eventualno da se žališ, pa da kažeš sudcu/sutkinji da te netko nevoli u policiji i da su baš tebe htjeli uslikat sa 113km/h.
|
Ne pričaj gluposti.
Do 100km/h se odbija tolerancija na grešku mjernog uređaja od 10km/h od brzine - ALI TO PIŠE NA KAZNI OBAVEZNO - I IZMJERENA BRZINA I BRZINA UMANJENA ZA TOLERANCIJU. Npr - brzina 71km/h, tolerancija 10km/h, kaznu plaćaš za 61km/h; ako je ograničenje 50, onda plaćaš kaznu za 10-30km/h prekoračenje u naselju, što je (sad otprilike pričam ne da mi se rovat po iznosima u 3 ujutro) 1000kn; ako je ograničenje 60km/h, to je kazna za prekoračenje do 10km/h u naselju, što je 300kn.
Preko 100km/h se odbija tolerancija od 10% od izmjerene brzine. Nikakvo oduzimanje i 10% i 10km/h. To su nebuloze. I u ovom slučaju se naravno moraju navesti obje brzine - izmjerena brzina i brzina umanjena za toleranciju.
Znači voziš se npr 150km/h, tolerancija od 10% je 15km/h, plaćaš kaznu za 135km/h, ali obje brzine su ti navedene u kazni. Van naselja ne postoji kazna za prekoračenje brzine do 10km/h.