Može koji savjet za moj meni dosta čudan slučaj

.
Naime jučer sam dobio poštom kaznu za prebrzu vožnju van naseljenog mjesta od 1.000,00kn.
Navodno prije nešto više od 6 mjeseci (01.03. u 7h45min.) snimljen sam i izmjerena mi je brzina od 113km/h na Zagrebačkoj zaobilaznici na mostu na Savi a vozio sam iz pravca Ljubljane prema Sl.Brodu.
Ja se naravno ni ne sjećam di sam bio i vozio toga dana kao vjerujem i 95% ljudi da ih to pitate a ono što je zanimljivo je sljedeće:
Kažnjen sam znači za vožnju više od 30km/h od dozvoljene u nenaseljenome mjestu za koji je zakonom propisana kazna od 1.000,00kn što bi značilo da je gotovo cijelom Zagrebačkom obilaznicom dozvoljena brzina 110km/h dok je na mostu 80km/h,pa otud tih 33km viška.
Pošto me put ionako danas vodio preko tog istog mosta jako sam se neugodno iznenadio kad sam vidio na mostu cijelom njegovom dužinom ograničenje od 100km/h

.
Pitao sam prijatelja koji radi kao prometni policajac kak sad to a on mi kaže... "pa možda je taj dan bila posebna regulacija prometa pa je postavljeno ograničenje od 80km/h samo se ti toga ne sjećaš.....čuo sam za par takvih slučajeva,..gle možeš podnijeti prigovor ali to ti je badava".
Ako je ograničenje na mostu 100km/h a mene su slikali sa 113km/h pa ja sad moram platiti 1.000,00kn jer sam vozio 13km brže nego što to tabla koja je na mostu kaže......onda svaka čast Hrvatskoj policiji i zakonu.
Tako svakome od nas mogu poslati pred izbore kaznu jer je prije 6 mjeseci negdje vozio po nekoj privremenoj regulaciji prebrzo a da se toga "ni ne sjeća".
Što vi iskusniji po tom pitanju mislite?...imam li ja šanse i isplati li se pisati prigovor, te što bi se točno u prigovoru trebalo napisati a da ima uporište u zakonu i da prođe kod sudca?
Molim samo za ozbiljne savjete,...hvala.