View Single Post
Staro 08.09.2011., 08:52   #1906
kolpamorta
Premium

Datum registracije: May 2007
Dakle nova situacija i problem . Dođem jučer doma navečer i net ne radi ništa ne radi u biti. Popodne sma prijavio kvar odnosno da telefon se još ne može dobiti a može se birati prema vani.Valjda prijenos broj nije još obavljen??Imam Thompson modem za tel i net 2d paket+moj router Canyon WF 514 sa Edimax firmom koji je već iskonfiguriran od prije i koji je radio super.Canyon je spojen preko WAN na modem i ta kombinacija je radila 2 dana super od kada sam dobio bnet.Kontaktirao sam bnet no nisam dobio odgovor u međuvremenu. E sad dali je moguće da su oni nešto prčkali po modemu i sjebali jer ja ništa nisam dirao recimo prebacili modem iz bridge u router mode i sl?. U modem mogu uć uz pomoć adrese 192.168.100.1 međutim ne mogu mjenjat ništa jer su tamo samo općenite informacije.
Čudno mi je bilo da je to iz prve proradilo s obzirom da je scope adresa na mom routeru 192.168.2.1 pa nadalje. Kasnije samo namjestio na routeru isti scope adresa kao i na modemu no i dalje nije radilo. Canyon se veže na modem u software pomoću opcije Dynamic IP ovaj klonira host name i MAC adresu modema i to je to. Međutim sad mi ta opcija ne pomaže i ne mogu ništa napraviti.

Ima li tko kakvu ideju šta napraviti dok čekam odgovor bnet i tehničare?
Ako je probelm u routeru što od routera preporučate da uzmem?

Hvala unaprijed na odgovorima jer sam polako al sigurno očajan sa startnim problemima i Bnetom. Već vidim da ću morat 2g. s njima kuburit (((((
kolpamorta je offline   Reply With Quote