Citiraj:
Autor Drug Brko
čudno. ja sam imao 10-tak seagatea i maxtora i nikad ništa. A 2 samsunga i 3 WD na poslu umrla u zadnjih godinu dana. Po toj logici, nikad više Samsung ili WD 
tvoj je bio defektan, kao što ga ima svaka serija. neki puta kada se dogodi BSY, nakon buđenja, također disk zna biti spičen u glavu. dogodilo se da nakon recovery-ja već objašnjenim postupkom, 2 ili 3 diska su pokazivala SMART failed, no bez BS-ova, dok je jedan debelo zabrazdio i potegao mali milijon BS-ova. srećom pa je korisnik izvukao preko 90% podataka što mu je bilo bitno, za razliku od onih 10% koje mu srećom nije ni trebalo.
|
A šta ćeš kad sam zlopamtilo. Kad mi se nešto zamjeri, to je to, zaobilazim u širokom luku. Održavam i slažem računala godinama i wd mi se pokazao kao daleko najpouzdaniji odabir za hdd. Maltene svako eksperimentiranje sa ugradnjom nekog drugog proizvođača mi se odbilo o glavu, tj velika većina njih.
Igrom slučaja šarafam trenutno po 2 laptopa sa, vidi baksuza, seagateovim hdd-ima koji su krepali.... Jedan je pao sa 40cm stolića na debeli tepih, to je maler, nije do hdd-a, al drugi je samo počeo blokirat komp, nakon full scana našao sam više bad sectora nego ispravnih.