Citiraj:
Autor Sn4k3
@win32
Nije mi jasno zasto bas mora biti 480-ka? Pa to cudoviste je u rangu sa 4870x2 po potrosnji, grijanju i buci - sto tebi izgleda ne smeta ni malo (vjerojatno ne placas racune za struju  )..
Ali zasto davati 1600-1800kn za takvo sto pored jedne gtx570 (polovne) ili nove gtx560 (tipa tf3 i sl.) i hd6950? Sto se tice napajanja, nisam siguran 100% ali mislim da bi tvoj Cors moga voziti 2 gtx460-ke..
Cpu ce tada definitivno biti usko grlo, ko i sa jednom 480 - za takve zvjercice ti triba quad. Ako se i dalje dvoumis, osobno bi isa na kombinaciju single grafa + quad -> tada ne tribas minjati ni plocu ni napajanje.
|
Sto se tice racuna...cca 10 godina zivim sam i placam sam sve racune tako da nemoj povlacit takve stvari po forumu (malo pripazi ipak na takve ispade jer nisu svi balavci ovdje da mozes tako pricat sa svima...NHF)!
Vazno mi jesamo da sve radi kako treba i da je stabilno (naravno to ne znaci da trazim napajanje sto je jace moguce, vec neko optimalno i ok).
Isto tako su svi plakali koliko kao trosi 4870x2, koliko se grije i bla, bla, bla...i sta sada!? Pa neka trosi i neka se grije ako sve radi kako treba....nije me to nikada zamaralo kod te ATI kartice i bio sam prezadovoljan sa njom.
Kada dode Bully mjenjam naravno procesor (napokon) pa ce to biti ok...a onda vjerojatno ide kompletan refresh konfiguracije, makar mi to nije trenutno prioritet no uistinu je vrijeme.
Ovaj PSU ne moze nikako tjerat dvije 460 zato jer nema kuta ustekat jos dva PCIeR kabla.....ima samo dva komada PSU, a dvije grafe zahtjevaju 4 PCIeR kabla koje ovaj Cors na zalost nema.
Citiraj:
Autor MAGARAC
480tka bi mu pojela taj procesor za predjelo.
|
Iznad je sve napisano vezano uz CPU, makar se on na 3.6 GHz ok drzi unatoc dome sto je x2, ali vrijeme je za promjenit...to je istina.
Jedini nema sanse da prvo mjenjam CPU pa plocu posto je CPU kupljen dok je tek dosao kod nas i po batchu moze 99% ici u x4 pa cu ipak prvo probat otkljucat ga i ako ne ide onda svakako mjenjam CPU.
No vidjeti cemo prve bencheve "bagera" pa odlucit onda sta i kako.
Trenutno me zanima sta napravit sa GPU tj. dali ce bolje performanse dati SLI sa 460 ili da uzmem samo jednu 480.