View Single Post
Staro 01.03.2005., 22:04   #7
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Originally posted by Beren
Kak 19-inčni LCD za 3000 kn može biti dobar kad toliko koštaju osrednji 17-inčni LCD-i?
Sorry zbog nabrijanog posta, danas baš bio u kupovini super jeftinog LCD monitora koji je bio "jako dobar". 17-inča - 2400 kn. Da baš - monitor je realno smeće.
Taj 19" samsung je model 913N. Rijec je o doista izvaredno brzom monitoru no ima nesto losiju sliku i nema DVI-a (sta je vjerojatno vezano i razlog nesto nize cijene).Inace kosta 3600kn ali ga Ventex prodaje u akciji za 3000kn no oni uvijek nesto mute.
Od 17" sam vidio dosta monitora i najupecatljiviji su mi ostali Samsung-i. Izbjegavaj 710V, 710N je brz no nema DVI. Doticni su ispod 3000kn i nemaju DVI pa IMHO se vise isplati uzeti Philipsa ili IIyamu sa DVI-om jer ce kod njih slika biti nesto bolja...
Meni je zao sta nema vise Samsung 172X Degas u prodaji. Ja upravo gledam u njega i moram reci da sam prezadovoljan. Samsung 173P Dali dojde 3950kn i ima besprijekornu sliku no nesto je sporiji 25ms. Svi navedeni kao i svi LCD-i imaju problema sa definicijom crne boje. Najbolje je to rjeseno kod Sony-evog sdm-hs74p x-blacka(3963kn) dodatnim staklom ispred zaslona no isti je zbog toga kao zrcalo i jedino u potpunom mraku nevidis odraz okoline na njemu. Kao sto vidis sve je kod LCD-a pitanje kompromisa. AG Neovo ne preporucujem.