Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 02.09.2011., 14:45   #5441
Flikoman
Guest
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Imaš puno neizoliranih nožica, onaj metalfilm kod malog transformatora i dioda mi baš i ne izgleda kao dobro zaštićen od kratkog spoja. Samo nemoj čačkati po bufferu dok radi
Je li sve proradilo iz prve, nema bruma?

P.S. trafo za napajanje lampe si dao namotati, negdje si ga kupio gotovog ili si iščupao od nekud? Pitam jer mi se čini da onaj mali trafo služi za grijanje cijevi a obično transformatori "za lampe" imaju sekundar(e) baš za grijanje cijevi.
Te neizolirane nožice su u ispravljaču i sve je savršeno dobro i funkcionalno. Napravio sam 500 provjera prije paljenja. Ako bolje vidiš, ulazno-izlazni dio iliti buffer sekcija je skroz izolirana pošto je tamo puno veća mogućnost zbog kratkog spoja nego u ispravljaču. Nožice sam ostavio duže i zbog disipacije topline, pošto je tu malo veći napon, pa se to podosta grije.

Krivo vidiš. Ovaj mali "trafo" je prigušnica. Trafo i prigušnicu sam dao namotati točno po specifikacijama, a mijenjao sam to za toroid koji mi je doma stajao.

Sekcija za grijanje cijevi je desno iza.

Sve proradilo iz prve, nema bruma i nema šuma. Brum i šum su odklonjeni specifičnim uzemljenjem uređaja na šasiju. Prvo sve točke koje se uzemljuju spoje se u jednu centralnu točku izoliranu od šasije i ta točka se spaja preko 10ohm otpora direktno na šasiju.

Malac radi odlično. Pokušao sam kutiju konstruirati čim sličnije Supersonic DACu, tako da to bude donekle izgledalo.
Flikoman je offline   Reply With Quote