View Single Post
Staro 01.09.2011., 14:58   #182
C128
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Septimus Pregled postova
Pitanje:

išao sam gledati Metro katalog za taj jeftini Lenovo, ali nema zapisane nikakve posebne specifikacije što se tiče grafičke i sad si stavljam na vagu:

a)
15,6''+2GB RAM (možda je 2x1GB i automatski otpada)+320GB hard+1,5GHz monitor =2200kn

b) (odmah na idućoj stranici kataloga)
Acer 17,3''+4GB RAM+500GB hard+2,3GHz proc+ati radeon hd 4250 = 3100kn

e sad, veći ekran = ugodniji rad, ali veća potrošnja energije ? je li laptop išta sporiji zato što je veći ekran?

fali li mi još nešto u računici?

postoji li još neki za i protiv u računici koje ovdje ne vidim? Pretpostavljam da je atijeva grafička dosta kvalitetnija od intelove (integrirane?), kojoj čak ni specifikacija nije napisana.

pretpostavljam da je veći laptop i teži, ali mi to nije neki faktor.

Obzirom da će dobar dio rada biti s Adobe paketom, Acer mi se čini bolja opcija?

EDIT: gore spomenuti HP 625 je cijenom taman na polovici ovih, iako treba dodati cijenu kartice od 2GB rama (siguran sam da postoji razlika u ramu za komp ili laptop, ali gdje to piše, odnosno koliko novca da računam za karticu od 2GB?), ima procesor poput Acera, grafička bi trebala biti beznačajno slabija (ati 4200 umjesto 4250), hard je manji (320 umjesto 500, što mi zaista nije važan faktor pri odluci). E sad, ono najbitnije: ako ostavimo specifikacije kompletno po strani - tko ima kvalitetniji ekran, tipkovnicu, kućišće, manje se grije, lakše se čisti prašina i ostali "nevažni detalji" koji su u stvari možda i najvažniji? Ima li itko vlastitog iskustva?
Ovo računalo sa 17" je obični desktop replacement, ali obzirom na slabašan CPU (koji se vrti brže, ali nije brži - http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php) postavlja se pitanje namjene računala. Autonomija je zasigurno na strani 15" B800, ali veći ekran je veći ekran.
Budući još nema testiranja Sandy Bridge B800 uzmi B940 i skini mu 25% (takt 2,0--> 1,5 GHz) - 30% manje cache. Grafička kod AMD-a bi trebala biti bolja od ove u B800, ali sve skupa se više grije i troši. Ja osobno za ozbiljno raditi preferiram laptop spojiti na klasični 24" monitor, a 15,4" (poželjno i manje 11-13 incha i kg) je sasvim dovoljno za kada nosim računalo sa sobom.

Sve je stvar potrebe i izbora.
C128 je offline   Reply With Quote