View Single Post
Staro 01.03.2005., 13:54   #146
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
temperatura

bog ekipa !

evo par pitanja za one koji znaju.

tj je li ko zna gde MSI K8N NEO2 Platinum mjeri temperaturu kucista i nakoji nacin se mjeri tem

proca tj je li sam proc ima senzor u sebi ili i to mjeri ploca.

to pitam jer mi ploca javlja tempreature koje se bas ne slazu sa stvarnoscu bios 1.4 original

MSI.

za temp kucista daje (kada se ugije (cca 2-3 sata igranja ili testiranja 40 c sta nije normalno

jer je cca 33 - 32 stupnja (mjereno vanjskom sondom i to kalibriranom) i to je mjereno izmedju

proca i graficke gdje bi trebalo bit naj toplije.

pretpostavljam da je sonda za temp kucista blizu izvora topline, i da je to mozda razlog

mjerenja vise temperature nego sta je stvarna ili jednostavno laze i daje krive rezultate.

a proc se popne i do 64c (sa AMD stock kulerom - da jos nisam ima volje vadit plocu i stavit

zalmana 7000)

kada otvorim kuciste temperature padnu za cca 5-6 stupnjeva sta je opet previse.

kuciste je big tover AOpen H700 sa tucetom ulazno-izlaznih ventilatora a graf je GAINWARD GS XP

GeForce 6800 koja takodjer pusata dosta topline kada radi ono cemu je namjenjena tj softveru za

gubljenje vremena i svadjanja sa zenom (IGRAMA).

ps- osim zalmana ima ko kavu preporuku za kuler koji ne puse topli zrak na graficku, jer vecina kulera zbog orjentacije socketa i time rebara kulera (u vecini slucajeva) baca topli zrak na graficku i prema napajanju ?

pozdrav
ante2 je offline   Reply With Quote