Citiraj:
Autor coconut
Jesam li dobro razumio (hebote, k'o da si pisao pomoću google translate s kineskog), tebi je riknuo procesor u laptopu? Jesi li baš siguran da je riknuo proc? On ne rikava samo tako i veća je vjerojatnost da je riknulo nešto drugo.
Ako je riknuo proc, nije li jednostavnije nabaviti polovnog preko oglasnika ili ebaya nego prodavati lap u dijelovima?
|
Kao prvo nisam pisao google translate jer sam nagluh osoba pa tako pišem i gluhima se tako događa (javlja kod gramatićne pogrešaka).
Točno da je CPU riknuo jer pri palenju laptop on se gasi i pali jer u njemu ima zaštitu od kvara.
A kad sam s povečalo vidio napukline oko proca i zaključak da je neispravna zapravo na sredini kocke vidi se kao lom.
Laptop nije moj pa sam s vlasnikom razgovarao i predložio mi da prodam u dijelovima. Njegova odluka.
Neisplati se popravak kad je donio na popravak, bila davno puknuta lcd monitor, hdd neispravan ( ne očitava i ne prepozna), dok je radio preko kabelom na lcd stolni monitor i kolega nabavio nov hdd i išao drugi dan da mu instalim win 7 a međutim kod palenja laptopa uopće nema slike. Tako da sam pretpostavio sam da je u pitanju kvar CPu i GPU.
Onda je išla na prodaju dijelova, jedan kolega je kupio i javio da je grafa ispravna. Im ostalo OK.
Da ne rečem ,za njega treba novi CPU, HDD i LCD pa sve izađe dosta skupo oko 2000kn.