Potreban mi je novi laptop, postojeći, star 4-5 godina je nažalost pred otpisom. Problem je što trenutno imam puno veće prioritete u životu od tehnoloških igrački i moram potrošiti čim manje novca a da zadržim osnovnu funkcionalnost. Trenutno još uvijek koristim HP 6715b s dvojezgrenim AMD Turion 2,0GHz, 2GB RAM-a, 160GB harda, prekrasnim 15,4 ekranom 1680x1050, grafičkom 128MB, integrirano do 512MB. U to vrijeme sam kupovao laptop da potraje čim duže i vidim da se sad u klasi do 3000kn otprilike prodaju laptopi tih karakteristika, ali me moj previše zeza
1. Problem punjenja laptopa, odnosno primitka struje: Spoj punjača (već sam jednom kupio novi) i laptopa nije adekvatan, te je potrebno plesanje indijskim bogovima plesa i namještanje kuta završetka punjača da bi laptop primao struju
2. Pregrijavanje laptopa (vjerujem da bi redovito čišćenje laptopa riješilo taj problem, ali ja ne znam, a problem mi je svakih 6 mjeseci dati 300kn)
3. uslijed 2godišnjih navedenih problema, bojim se da sad već i postojeće komponente su pred otpisom, pa se nekad ekran samo zacrni i više ne radi (nakon resetiranja radi normalno), zaledi se (možda bi puko instaliranje novih windowsa pomoglo, ali nemam više živaca)
(ok, s ovim sam fulao temu. treba mi laptop otprilike mojih specifikacija (nikad nije loše da je i bolji), ali da nema ovih popratnih zajebancija).
Prioriteti su:
001. čim jeftiniji laptop,
1. RAM minimalno jedna pločica od 2GB RAMa (u tom slučaju ću odmah kupiti još jednu), ili odmah 4GB (dakle 2x1GB RAMa je neprihvatljivo)
2. na stranu specifikacije, da je "čvrst", da se ne pregrijava, da ne zajebava u radu, zaleđuje se i svi ostali simptomi koji čine rad nemogućim.
ostalo znam da ne mogu uvjetovati u ovom cjenovnom rangu, jedino bi cijenio ako može grafička biti iole bolja od najgore koja se trpa u laptope
PS. Važnije od priče ima li hard 250, 320 ili 500GB je dakle osim čvrstog kućišta, ugodne tipkovnice i kvalitetnog ekrana sama baterija, da čim duže traje.
EDIT: 2500kn je maksimum za lap s 2GB RAMa, ako ima 4GB i još nešto, onda 2999. Sve što počinje s brojkom 3 ignoriram, jer uvijek tako pomičem granice pa sam i prošli laptop gledao u rangu do 5500, pa dao za njega 7200.