View Single Post
Staro 29.08.2011., 15:26   #30
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Imam opipljive rezultate ne u smislu brojki nekih kvazi testova na internetu, već u smislu mojeg workflowa i brzine rada.
Znači OSX ti paše-
Citiraj:
Imam Dell Latitude, imao sam 3 IBMa i 2 toshibe do sad. Niti jedan od tih laptopa, iako su bili jači po specifikacijama mi nisi omogućili brzinu rada, mobilnost i dugotrajnost baterije koju nudi Air.
Pa naravno da nisu, jer je Air ~1kg, i baterija stvarno dugo traje. Uspoređuje neki ekvivalent Airu. Isto tako Air nije Bogom dan, jer ima i on nedostataka.
Citiraj:
Evo za primjer, wireless cijelo vrijeme upaljen, rad u photoshopu, youtube za muziku u pozadini i laptop ne samo da radi bez ikakvih problema sa fotografijama od 12MBa, već baterija traje po 7 sati u takvim uvjetima. (ekran na 50%)
Hmmm, koliko se da ozbiljno radit na Airu nisan siguran, jer nema on jednostavno snage za nešto jače vrtit. Plus u USA je puno povoljniji pa tamo kupnja istoga nije toliko suluda.
Citiraj:
Što se tiče trackpada, dok se pohvataju sve fore sa flickovima, prelazak na touchpad nekog običnog laptopa je smiješan...
+1 ako ništa touchpad je nešto odlično tamo, baš san neki dan gleda da uzmem onaj odvojeni touch za iMac.
Citiraj:
A i ne vidim zašto ljudi automatski misle da si Jobs ako pohvališ Applea.
Niti dobivam pare od applea za moje postove, niti imam bilo kakvu veću satisfakciju pošto ionako imam/imao sam laptope koji koštaju isto koliko i Air.
Imao, imam i vjerovatno ću uvik imat nešto od Applea, ali činjenica je da je Apple počeo prodavat muda pod bubrege, i previše drljat u kontumersku elektroniku, a ljudi to puše. Ja i dalje držim nakon svih laptopa šta san proba da mi je MBP jedan od najbljih AIO proizvoda.
Citiraj:
I ne, OSx je drugačiji od bilo kojih windowsa jer traje i radi u sinergiji sa hardwareom, dok windowsi nakon godinu dana toliko sranja nakupe da je to strašno...
Opet vridi ono šta je Tomek reka, sve se može sjebat (reka je moj prijatelj, metalnu kugli bi rastavio ). A na kraju krajeva Apple Mac OSX radi i na non Apple konfama (!) i naravno da tu neke specijalna sinergija otpada
Citiraj:
Specifikacije znam i ja čitati, druga je stvar kako to izgleda kada sjedneš i radiš na nečemu od toga.
Air na papiru nije prejak laptop (ionako imam ovaj PC na kojem radi većinu posla), ali kada odem na put Air je najbolji kompromis.
Upravo to, Air nije jak i bez obizra kakav je OS to baš i neće utjecat na brže izvođenje aplikacija (bar ne drastično).
Baja 001 je offline