View Single Post
Staro 29.08.2011., 11:01   #4
Alvin
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
Nemoj se previše zamarat s tim, po mom mišljenju sve ti je to više marketing nego što ti stvarno može pomoć da ti laptop ne crkne nakon isteka jamstva pogotovo kad je u pitanju hp
Da malo argumentiram:
1) Kučišta su uglavnom plastična a to znači da su isto tako solidan izolator topline, dakle ako hladiš plastiku, ok spustit ćeš temperaturu za 2 stupnja al to neće spasit tvoj laptop(dao si 250kn za to i sad biš dao malo više za malo bolji izračunaj si malo)
2) 6830s nema klasični okrugli otvor za usis zraka
Hlađenje laptopa je dizajnirano da drži temperaturu na otprilike 60-70 stupnjeva, ispod imaš ventilatore od 1000w koji hlade ploču koliko toliko a hlađenje koje je ipak usmjereno da hladi strateški najtoplija mjesta (cpu nb gpu) neće aktivno radit dok temp ne dođe do svojih nešto preko 50 stupnjeva a niti jedan ventilator izvana neće moći držati tu temp
Moj savjet je i to je ono što je u biti najbitnije: čistit lap od prašine i redovito mjenjat termalnu pastu, kontrolirat razliku temp nb i cpu(pogotovo na hp-u)
S obzirom da imaš već taj cooler koristi ga a za one koji nemaju pomoći će odizanje laptopa od podloge(i nikako na dekicu kauč itd)
Da bi bilo lakše shvatit ovo što sam napisao dodat ću još jednu stvar; (ako je temp u granicama normale) nije ta "visoka" temperatura ono što vodi do kvarova matičnih ploča nego razlika u temperaturama, dakle kad se laptop pali temp je oko 20 stupnjeva te se naglo diže do na pr. 60 i tako nakon određenog broja ciklusa stradavaju kontakti ispod bga čipova i to je ono čega si ti u biti trebaš bojat na 6830s-u a neznam kako bi cooler mogao utjecati na to
Znam da nisam ovo baš sročio za divljenje al pokušao sam što razumljivije za sve koji će eventualno čitati
Alvin je offline   Reply With Quote