Nemoj se previše zamarat s tim, po mom mišljenju sve ti je to više marketing nego što ti stvarno može pomoć da ti laptop ne crkne nakon isteka jamstva pogotovo kad je u pitanju hp
Da malo argumentiram:
1) Kučišta su uglavnom plastična a to znači da su isto tako solidan izolator topline, dakle ako hladiš plastiku, ok spustit ćeš temperaturu za 2 stupnja al to neće spasit tvoj laptop(dao si 250kn za to i sad biš dao malo više za malo bolji izračunaj si malo)
2) 6830s nema klasični okrugli otvor za usis zraka
Hlađenje laptopa je dizajnirano da drži temperaturu na otprilike 60-70 stupnjeva, ispod imaš ventilatore od 1000w koji hlade ploču koliko toliko a hlađenje koje je ipak usmjereno da hladi strateški najtoplija mjesta (cpu nb gpu) neće aktivno radit dok temp ne dođe do svojih nešto preko 50 stupnjeva a niti jedan ventilator izvana neće moći držati tu temp
Moj savjet je i to je ono što je u biti najbitnije: čistit lap od prašine i redovito mjenjat termalnu pastu, kontrolirat razliku temp nb i cpu(pogotovo na hp-u)
S obzirom da imaš već taj cooler koristi ga a za one koji nemaju pomoći će odizanje laptopa od podloge(i nikako na dekicu kauč itd)
Da bi bilo lakše shvatit ovo što sam napisao dodat ću još jednu stvar; (ako je temp u granicama normale) nije ta "visoka" temperatura ono što vodi do kvarova matičnih ploča nego razlika u temperaturama, dakle kad se laptop pali temp je oko 20 stupnjeva te se naglo diže do na pr. 60 i tako nakon određenog broja ciklusa stradavaju kontakti ispod bga čipova i to je ono čega si ti u biti trebaš bojat na 6830s-u a neznam kako bi cooler mogao utjecati na to
Znam da nisam ovo baš sročio za divljenje al pokušao sam što razumljivije za sve koji će eventualno čitati