View Single Post
Staro 27.08.2011., 22:46   #531
overload
Premium
Moj komp

overload's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
iskreno niste ništa napravili kupujući lap bez win... rijetko tko iskešira 5-6k za komp, obično to ide na rate, dođe vam doma i možete se diviti crnom dos ekranu.

isto tako netko će vam i uzeti novce za uslugu instaliranja windowsa (koji su ruku na srce, rijetko kad legalni) i onda nakon nekog vremena kad počnu eventualni problemi jednostavno će odmahnuti rukom.

uzmite odmah win i produljenu garanciju.
Zato sluze prijatelji koji uzmu za pijacu il nec sitno i to je to, a opet nije isto uzet oiginal win home edition i kad netko stavi ultimate, isto tako kada uzmes lap sa win fali ti x stvari koje opet moras nekog zicat da ti stavi mozda i platit, a da mu odneses prazan lap napravi sve u komadu i isto te kosta kako god okrenes.Ja sam nekolicini napravio komp koji je bio doso sa originalnim win i svi su rekli kako im je nakon reinstalacije i podesenja drugih sve radilo brze tako da po meni originalni su bezveze, a sada kako kome na volju!

Citiraj:
Autor iGirl Pregled postova
Ja trenutno imam HP 6735s 2.0GHz, 3GB RAM, 320GB HDD, 256MB grafika.
Želim si kupiti novi, jači, pogotovo što se grafike tiče. Gledala sam opet HP (do sad sam imala već 2 modela HP laptopa), ali me najviše brine to zagrijavanje i prašina, ovaj moj se toliko nagutao da se gasio od pregrijavanja pa su ga na servisu čistili (sreća bio pod garancijom), sad je ok.
Vidim da ste gore preporučili Dell inspiron 5110 i Toshibu L755-128.
Meni najviše treba za gledanje filmova/serija, igrice, glazbu, pa posao (tim redoslijedom), mora biti jači kao ova dva iznad, ali da nekako izbjegnem to s pregrijavanjem tj. da ima dobro rješeno hlađenje (možda veći otvor gdje ispuhuje vrući zrak ili tako nešto) i da ne usisava prašinu kao usisavač (inače ovaj trenutni uvijek držim na stolu ili na krevetu, ali na pleksiglas izrezanoj podlozi tako da mu stalno struji zrak odozdo).

Gledala sam HP dv6 modele npr. ovaj ili ovaj
I još nešto, jel se to meni čini ili su laptopi bez windowsa su za istu lovu puno jači i bolji od ovih koji dolaze s windowsima?
Imo sam navedeni lap 6735b kod sebe jer je crkla maticna nakon god i nec, tocno kako je garancija prosla, u njemu je bilo prasine na hladnjaku koda je tepih i jedina pomoc tome je da se sa vremena na vrijeme skine tipkovnica (jer kroz nju vuce zrak i ispuhuje sa strane) i sa strane ispuse, kod novih opet treba vidit zavisno o modelu kako imaju strujanje zraka i ako ne zelis da se pregrijava ni jedan redovito ispuhivat ili usisat sa necim da se ne nakupi i nece bit problema. Inace ako uzmes HP obavezno produlji garanciju jer dolaze sa 1god jamstvom.

Zadnje izmijenjeno od: overload. 27.08.2011. u 22:53.
overload je offline   Reply With Quote