View Single Post
Staro 26.08.2011., 09:23   #399
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
za prasinu stoji ovo sto je McG napisao, ali realno - to stoji za sva kucista. mogu se filtri samo lakse ili teze cistiti, ali svako kuciste koje ima naprijed/straga ventilator/e ima prasine, ili na filterima ili je prasina "tu negdje unutra" (ako filtera nema sto je ocito slucaj kod HAFa ).

ja osobno nema sanse da bi dao ovakve pare za kuciste o cemu se ovdje prica, recimo da bi 500-600 kuna bio neki plafon. sada sam vrlo vrlo zadovoljan vlasnik CM 430 Elite, cisto jer mi dobro izgleda, ima (a zaista ima) odlicnu mogucnost ventilacije i kosta nekih 350 kuna. jedina zamjerka je sto nema mjesta za sakriti silno kablovinje od napajanja, jer je moj OCZ bogat sto se kablovinja tice..........
ali sve ostalo, pogotovo racunajuci da je rijec o MIDI kucistu (i to nesto manjem, s obzirom da postoje nesto visa/sira MIDI kucista), zaista IMHO zasluzuje rijeci hvale, jer ponavljam - rijec je o kucistu koje kosta 350 kuna.

realno, da li je HAF pojma nemam, 3-4 puta vrijedniji? ne, po meni nije. nekome jest, ali to je sve kako si slozis u glavi. da su inace sva ova kucista preko 1000 kuna precjenjena - to stoji, jer nema sto kostati toliko, pogotovo ne u masovnoj proizvodnji. no tu placas itekako ime, automatski i kvalitetnu i "pouzdanost", pa je cijena kakti opravdana.

a sto se ciscenja tice..............
da, ali kako rekoh - to je neizbjezno ako imas naprijed + straga ventilator. jedino drzati komp u sterilnim uvijetima, no mislim da si to rijetko tko moze priustiti.
no, opet ovisi kako si ima tko mogucnosti. mene to osobno ne tangira ni 2%, jer zivim u kuci, jer imam kompresor i mogu bucat u pol 12 u noci s njim, i treba mi cca 20 minuta da ugasim komp / maknem bocnu stranicu / odnesem kuciste vanka / iznesem kompresor / ispusem sve / obavim opet sve kontra redom.

ali dobro razumijem sto McG zeli reci, ali to je lagana borba protiv vjetrenjaca. svatko ce uzeti ono sto on misli da mu je potrebno/dobro, iako to imalo neke mane (ali ponavljam, ciscenje prasine je neizbjezno, pa ako i jest mana hafa/690 - mana je i svih ostalih).

Burko je offline   Reply With Quote