Tema: Pivo
View Single Post
Staro 26.08.2011., 02:33   #240
TheEmpress
Premium
Moj komp

TheEmpress's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor blava Pregled postova
tako je kod vecine nas mladih i izrazi poput Žuja je vrhunac pivske industrije...
Ima tu vas pivskih eksperata pa cemo stosta nauciti,uglavnom hvala na pojasnjenju
Speak for yourself. Ja sam totalno razmažena kad je pivo u pitanju, recimo. A kaj ću kad jedino u pub izlazim, oprošteno mi je. Jednom kad probaš nekaj "fensi, nema šanse vratit se natrag na Karlovačko ili tak nekaj, a Žuju nemrem ni pomirisat.

Okej, ajd, sad ljeti se davim u Union radlerima jer su prefini, zakon su za rashladit se i jeftini su. Ako se desi da izađemo van, pa su ljudi raspoloženi za popit nekaj (što je u našem društvu u zadnje vrijeme nekak rijetko ) popijem Coronu (obavezno s limunom, popizdim kad mi ju bez limuna daju, to se tak ne pije!), Desperados (jbg, fina mi je) ili tak nekaj. Sve te pive su fine, par komada me udari onak da sam si taman i nisu preskupe.

Ako sam raspoložena za nekaj slađe ili voćno, odličan je Westons Premium Organic Pear Cider - 0,5l je oko 27kn, vrijedi svake lipe. Puno je bolji nego Somersby kojeg svi dižu u nebesa (jest da je fin, ali come on -.-).

Što se tiče jačih i finih, a opet ne preskupih, definitivni favorit je Paulaner Salvator. Tamno, prefino, 7,9% alkohola. 0,33l oko 15kn.

Ako se pak slavi nekakav rođendan ili nešto, onda se piju one skuplje i više fensi pive. Neću se sad pravit da sam ih probala ne znam kolko, ali od onih koje jesam probala, najdraža mi je Traquair Jacobite. Tamno, prefinog mirisa, još boljeg okusa. Punog okusa, najedeš ga se, a ne samo napiješ. Jedina mana mu je cijena, 34kn za 0,33l. :/

Osim toga, jako mi je fini Young's Double Chocolate Stout. E sad, ovo pivo ili vam je prefino ili vam se bljuje od njega. Doslovno. xD Ima specifičan okus koji malo podsjeća na pšenično pivo, ali zapravo to nije, ako to ima smisla... Jako čudan okus. Ja ga volim, moj dragi ga ne može podnjet, ne valja mu. Cijena mu je oko 36kn, ali njega je pola litre.

E sad ono zbog čega će me neki streljat, al ja pšenične pive ne podnosim. Da ga je***, ne valjaju mi. Probala sam Paulaner (kojeg moj dragi OBOŽAVA), Krombacher i Erdinger. Erdinger popijem ak baš moram, nema mi tak jaki pšenični okus, ali ove druge, nema šanse. :/

Nda, da ne duljim, to bi bilo to. Imam još favorita, al to drugi put. Sry na predugom postu i pretjeranoj upotrebi smajlića, nemojte me streljat.