@McG
Istina, za većinu korisnika će i EVC kućište i dva 120mm venta bit dovoljna..neće se pregrijavat komponente, možda čak i doživi kojih 4-5 godina bez kvara..al šta se događa kad taj korisnik počne otvarat kućište..ispočetka onak da malo sredi kablove, možda zamjeni koju komponentu, doda malo rama i pritom psovat sve po spisku jer se porezao na lim i slučajno malo nakrivio kond na ploči..pa krene malo igrat igrice ili radit u nekim zahtijevnijim aplikacijama..i misli si pa jel bi mogao dobit još malo juica iz komponenta ako se poigram s frekvencijama, budući da proizvođaći komponenata čak danas i u jeftine modele ugrađuju funkcije za oc bilo to grafičke, matične itd...i gle vraga napravio sam isto ko i ovaj lik na ovom forumu al mi je sistem nestabilan, nešto mi tuli iz kućišta, komp se restarta..pa onda taj korisnik ide malo istraživat...aha pa treba malo sredit bolje hlađenje, malo pojačat protok uzet neke dobre ventove..al gle taj EVC ima mjesta samo za dva 120mm venta koji će morat malo vrištat da nešto ohlade...stavi se skidat torrent preko noći, čuje se u daljini neko klepetanje, vibracije...pa onda slijedi otvaranje kućišta..slučajno se malo popikne korisnik i nasloni se na stranicu koja se izvitoperi koda je od kartona..a tu su još tragovi od skidanja stranice i šarafcigera koji je jedva dotaknuo boju...i tako se priča nastavlja trala la..i onda ode korisnik npr do dućana i vidi cm690 2, jao al skup je , gle tu cijenu..al jaoo kako dobro riješeno hlađenje i gle koliko rupa sa svih strana..ma ostavit ću su naprijed jedan ili dva 120mm, iza jedan 120mm i na gornjoj 120mm, odličan protok, stavit ću na manji broj okretaja, manja buka da mogu noću spavat a opet ima protoka...ove ostale rupe zatvorim npr. dampning spužvom koja je podosta jeftina ili ako mi mama ne da pare iskoristit ću malo trake!! i to je to..al hmm kanta mi je na podu, šta napravit s prašinom..šta li je to na ovoj polici ovdje, komprimirani zrak 35kn hmm..jao pa s ovim da propuhujem jednom mjesečno može mi trajat 4-5 mjeseci da pošteno ispušem prašinu iz kućišta...i donese korisnik doma kućište, sve složi, čak i zagrebe šarafcigerom opet, koja budala, al gle nije ništa ostalo na kućištu..lijepo lijepo..upali se mašina, jao koja tišina..upali se hwmonitor, šok, nevjerica..ma mora da su senzori u kvaru nemoguće da su mi proc i grafa toliko hladniji..al sve u redu..i tako ode korisnik u krevetić i živi sretno do kraja života..
Ispričavam se na sarkazmu al morao sam malo

, prašina, višak otovora na kućištu...stvarno treba puuno ulaganja da se to riješi, ko u ovo doba recesije ima višak 35 kn za bočicu komprimiranog zraka u pola godine ili koji cm dampning spužve, razumijem vašu zabrinutost u potpunosti :S
Kad smo kod strukture, ko god spominje lošu strukturu npr 690 ili hafa..ili je prvi put opipao kućište pa nema s čim usporedit ili samo priča gluposti

. Pitao bi vas ja kad bi vam slučajno ispala stranica npr s 932 na lakirani parket A klase i napravila omanji krater, a gle ono stranici ništa (da govorim iz osobnog iskustva

)..čelik, šta reć više
Kad smo kod nezadovoljnih kupaca ili cma 690 II ili HAF-a, ja bi volio da vi koji spominjete da su nezadovoljni..da navedete o kojem se to korisniku radi koji je požalio što je uzeo neko od navedenih kućišta pa da se javi ovdje na forumu