View Single Post
Staro 26.08.2011., 00:06   #488
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor khm Pregled postova
Ne znam šta se zamaraš s grijanjem ako laptop ima garanciju 3 god.?
Taman i da se ekstra pregrijava i da zbog visokih temp. nešto bude komponentama to nije tvoj problem i pokriveno je jamstvom.

Inače, to da se taj Dell nešto posebno grije su nonsens, grije se kao i svaki laptop kad se pokrene igra, pogotovo sad u ovo vrijeme kad je vani skoro 40 stupnjeva.

Uslijed normalnog rada na laptopu biti će i normalne temperature.

Ako planiraš igrati igre onda si fino kupiš postolje s hlađenjem i riješena stvar.
Ekipa vrti moderne/zahtjevne igre na laptopima i čudi se kako temp. idu 90-100...
To je laptop, šta drugo očekivat u nabijenom kućištu nego visoku temperaturu.
A tebi je ugodno raditi na laptopu koji je vruć na dodir? Što ti vrijedi jamstvo ako laptop doslovno prži, a vjeruj da ima i takvih. Dalje, ne stoji da se grije kao i svaki drugi laptop. Pojedini laptopi su hladni i pri većim opterećenjima, tako da ne prolazi priča o skučenom kućištu... Sve ovisi o kvaliteti hlađenja(pasta, raspored komponenti, protok zraka). 90-100 supnjeva nije normalna temperatura. Moj stari laptop(HP) s mnogo starijim i rastrošnijim procesorom se nije grijao preko 80, pa evo ni novi(Lenovo) s AMDom koji je tradicionalno topliji od Intela, dakle - očito je moguće i bolje riješiti hlađenje. Primjedbe na tog Della nisu slučajne. I da, kad bi bar postolja za hlađenje rješavala probleme. Nažalost ta postolja najčešće imaju minimalan ili nikakav učinak.

@dragutin985: Taj Asus nije loš izbor. Kako sam već mnogo puta rekao, prije ćeš osjetiti razliku u brzini diska nego procesora, a i sam taj B940 je sasvim dovoljan za ugodan rad sa svim za što je taj laptop sposoban, tako da mu to ne bi uzimao za manu. Što se zagrijavanja tiče, ne znam za konkretan model, ali za jedan nešto slabiji baziran na istom kućištu znam da nema nikakvih problema.
Ako želiš još jedan laptop o kojemu bi razmišljao, pogledaj Toshibu L755.
redscro je offline   Reply With Quote