Evo isao kompjuter na reviziju zbog BF3 -inace igram jako malo ,al isao je na reviziju negdje krajem krajem 2005te zbog BF2, krajem 2009te zbog BC2 tako da je ovo logican nastavak.
Inace se volim pocastiti kad sklapam novi komp, citam forume, pitam pametnije, kupim, clockam i zaboravim na iducih godinu, dvije.
Napomenuo bih jos da nisam tip koji prodaje pa kupi malo bolje svako malo, jednostavno -kad mjenjam jednom u par godina, sve staro poklonim nekome "kome je potrebnije" -sebe pocastim i zavrsim s pricom, tako da mi se nikad nije isplatilo raditi "male generacijske skokove" tipa prodaj ovo dodaj parsto i 15% brze bla,bla...
Prvo sam ustvrdio da jos nema potrebe da mjenjam proc,mbo i sl., pa onda poceo kontemplirat o zamjeni grafe. Buduci da sam ocito zivio u pecini zadnjih 1.5g , da vidim jesam li dobor shvatio:
5870 je oko 15% sporija od 5950/5970???
Kakav im je to bio generacijski pomak :/ ?? A najbrzi single gpu 580 je 30% brzi i to je to?
Sjecam se zadnje promjene 3870 na 5870 je bila OGROMNA!
Koje su mi opcije, da razlika bude vidna i da se opet ne zamaram 2g, vec se sretno vratim u svoj brlog neznanja -3.500,00 kn za 20-30% brze mi izgleda ko paljenje para,
dual gpu 6990/590? -citam da one imaju problema sa tim microstutteringom, driverima, a morao bih investirati u i u novo napajanje vjerojatno znaci cca. 5.000,00+1.000,00 kn, jel vrijedno za osobu koja voli da samo radi i ne da joj se zaj****t s driverima i sl svako malo?
Ili je ono sta mi se cini najpametnije fino sacekati tu novu 600/7000 generaciju (kolko sam vidio tek dogodine...), da bi upgrade imao smisla?
Eto, svaki vid pomoci dobrodosao, napominjam da sam u par dana procitao brdo tema sta se dogadalo zadnjih godinu dana, i tek onda ovako "pao s neba" s glupim pitanjima