View Single Post
Staro 23.08.2011., 00:52   #2970
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
@ Ante2,
Ukratko, p67 nativni SATA III support a P55 Marvell ako se dobro sjecam koji bas nije mjerilo performasni a nije ni neproblematican,
Problema je bilo koliko god hoces sa 2.02 i 2.06, BSOD sa nestajanjem diska sve dok se nije prekopcao . Sa 2.09 su problemi nestali ali su malo podrezali performanse. 2.11 za sad radi dobro iako se dosta ekipe tuzi na BSODe i sl. prob.. Perf. su bolje nego sa 2.09..
Trenutno najmanje problema ima na P8P67 plocama. Nedavno sam nabavio Asrockicu i na njoj isto sve radi ok. Na ostalim chipsetima je vece veselje sa OCZom.
Probao i sa Marvell-om, isti problemi (smrzavanje, BSoD, itd...), mozda je maticna musicava (to sad preispitujem).
Malo je van teme, ali da li je ko imao probele sa instalacijom W 7 (64bit) kad mu je kontroler bio u ACHI modu sa obicnim HDD-om, meni na mojoj maticnoj (Gigabyte P55-UD5 bios F11c), instalacija W 7 ne prolazi ni sa klasicnim HDD ako je ACHI ukljucen (preko P55), Marvell portove nisam ni proba sa ACHI modom, dok je na P35 (Gigabyte P35-DS3 v1.0) chipsetu instalacija sa ACHI modom ukljucenim prosla bez problema (isti disk sam proba na obe maticne da iskljucim gesku sa HDD-om), SSD nisam proba na P35 (Gigabyte P35-DS3 v1.0) pa po tom pitanju ne mogu nista reci, na zalost. Sad mi je kompletna kanta u servisu ADM-a pa nek se malo oni bore sa njom (nemam vise zivaca ni vremena)
Da li Marvell podrzava TRIM?
Ako se maticna pokaze kriva super, a ako ne idem na Samsunga, je da je malo sporiji ali radi.
Uglavnom zivi bili pa vidili, a sta god da bude pisat cu da se zna.
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline