Citiraj:
Autor Old friend
Dobro dual carrier, spaja se na "moderniju mrežu" hspa+ koja ima niži ping od hsdpa, a ima taj kapacitet da se spoji sa svojim modernijim chipom, inače DC ide i od 22ms pa do 37ms tu se vrti u tom rasponu najčešče, tako da je tvoj dosta velik za DC;
nego daj mi reci da li onda na pretplati? da li si uključio noćnu opciju? i kolike su ti sada brzine? meni su od prelaska na 15GB i uključenja noćne pale brzine, vjerovatno sam ograničen zbog tog noćnog flat-a, barem mislim
p.s. a debeli je valjda zato što su to u biti dva sticka u jednom, dual carrier iliti dual cell, spojen je istovremeno na dvije susjedne bazne u downloadu, pa time dupla brzinu downloada no, ja ga nemam pa predpostavljam 
|
Stvar je da ovaj stick ima ping manji od 100 čak i na UMTS-u (tj. u novom programu se to zove WCDMA). I nije samo mnogostruko veći download nego je i ping duplo manji. Da, vjerujem da ima više antena ili nešto tog tipa, koje kad paralelno rade, stvaraju manje vrijeme odaziva.
Šta se tiće pretplate, uzeo sam najmanju tarifu (1GB), pošto ja to koristim pretežito na moru. Prošlih godina sam imao dodatni sim koji je bio na bonove i tamo bi aktivirao opciju 1GB za nekih 195kn (koja bi postala 2GB zbog carneta). Više se isplati uzeti bonove na 2 mjeseca nego cijelu godinu davati novce za skuplju tarifu.
Od ove godine imaš 2 opcije koje su ekonomične, jedna je imati pretplatu, i aktivirati u mojvip.hr opciju 1gb, što će ti naplatiti dodatnih 30kn za svaki GB
ili
otići u vip i dobiti podatkovnu sim karticu na bonove, kupiti bon i za 65kn dobiti 1GB prometa (2GB za carnet korisnike, što ti je više manje isto ko i pretplata).
Sve u svemu, pretplatu se ne otkazuje ako nemaš pristup carnetu ili ako trošiš bar 5GB svaki mjesec.