Citiraj:
Autor creativo91
Iskreno sa ovime se nikako ne slažem mislim da je baš obrnuto.
Trenutno koristim 27" monitor sa 1920x1080, a prije toga sam imao 22" monitor na toj istoj rezoluciji.
Mogu samo reći da su mi se na ovom od 27" oči preporodile jer je 1920x1080 na 22" stvarno premalo, baš iz toga sam i htio što veći monitor koji radi na 1920x1080.
|
Pretpostavljam da si prije imao 21.5" i tu je pixel pitch na toj rezoluciji vec jako mali. Optimum je po meni 24" sa nekakve normalne udaljenosti. Na 27" je vec moguce razaznati individualne piksele sto nije dobro.
Citiraj:
Autor creativo91
Ikone su mi taman kao i kada nešto čitam veličina slova mi odgovora, mislim da za oći nije dobra trenutna tendencija proizvođača da na što manji ekran stave što veću rezoluciju.
|
Ma trenutna tendencija je staviti rezoluciju od jadnih 1080 vertikalnih piksela na sve moguce dijagonale. I onda ako zelis nesto vise od toga prisiljen si ici na barem nekakva polu-profesionalna rjesenja i 2560x1440 sto opet nije idealno po pitanju pixel pitcha. Sve bi bilo ok kada bi OS i sve aplikacije dobro podrzavale scaling, onda bi jednostavno za svakoga vrijedilo sto manji pikseli to bolje.