View Single Post
Staro 17.08.2011., 08:50   #105
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor perich Pregled postova
Sta fali tim diskovima?
Nista, osim sto imaju tisuce primjena osim onih za koje su bili namjenjeni kada su proizvedeni a u 2011. postali besmisleni.

Citiraj:
po svoj prilici, stoje mu u mirroru samo da moze OS dignut... trenutno mu je to ocito samo file server, tak da jednom kad se zbutaju, ionak vise nicem ne sluze...
Prekrašno si ti to zamislio, ali ne.

Em sto "stojeci u mirroru" dodatno trose ionako ojadjenu konfiguraciju (mdadm, jel), em sto su prokleto prespori za bilo sto (pogotovo naspram danasnjim ogromnim diskovima) i ipak (da ne povjerujes, jelte) sluze necemu cak i nakon sto se "OS digne".

I imaju 40 faking gigabajta. Onda mu je lakse, ako je bas glutton for punishment, uzeti neku CF karticu i nabiti OS gore. Tise, pouzdanije, kvalitetnije...

Citiraj:
Sad narag na temu, ja sam isto imao ideju (i HW) za ovako nesto... na kraju sam sve to rjesio i uzeo Synology 407 NAS... stane unutra 4 diska po 2TB, podrzava raid 1 i 5, ima media streaming, Gigabitni LAN i torrent klijent... meni dosta... i skoro pa radi out of the box...
I smece je samo takvo, imao sam ga cak priliku testirati ovdje na PcE, te je sigurno nemjerljivo gore rjesenje od bilo koje dedicirane i lijepo slozene x86 masine ne starije od 10 godina.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote