Citiraj:
Autor perich
Sta fali tim diskovima?
|
Nista, osim sto imaju tisuce primjena osim onih za koje su bili namjenjeni kada su proizvedeni a u 2011. postali besmisleni.
Citiraj:
po svoj prilici, stoje mu u mirroru samo da moze OS dignut... trenutno mu je to ocito samo file server, tak da jednom kad se zbutaju, ionak vise nicem ne sluze...
|
Prekrašno si ti to zamislio, ali ne.
Em sto "stojeci u mirroru" dodatno trose ionako ojadjenu konfiguraciju (mdadm, jel), em sto su prokleto prespori za bilo sto (pogotovo naspram danasnjim ogromnim diskovima) i ipak (da ne povjerujes, jelte) sluze necemu cak i nakon sto se "OS digne".
I imaju 40 faking gigabajta. Onda mu je lakse, ako je bas
glutton for punishment, uzeti neku CF karticu i nabiti OS gore. Tise, pouzdanije, kvalitetnije...
Citiraj:
Sad narag na temu, ja sam isto imao ideju (i HW) za ovako nesto... na kraju sam sve to rjesio i uzeo Synology 407 NAS... stane unutra 4 diska po 2TB, podrzava raid 1 i 5, ima media streaming, Gigabitni LAN i torrent klijent... meni dosta... i skoro pa radi out of the box...
|
I smece je samo takvo, imao sam ga cak priliku testirati ovdje na PcE, te je sigurno nemjerljivo gore rjesenje od bilo koje dedicirane i lijepo slozene x86 masine ne starije od 10 godina.