View Single Post
Staro 16.08.2011., 14:35   #30
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
@ jopis

Otvorio sam ovu kvazidebatu samo u namjeri da dobijem informaciju zašto je Android toliko "dobar" a WM 6.5 toliko "star i loš". Sve u svemu, koliko god izgledalo da se ja prepirem - samo tražim konkretnu informaciju. Instalirao sam Android na svoj HD2 i iznenadio se koliko je lošiji look&feel u odnosu na WM 6.5.
Ono što sam do sada doznao:
1. "goli" Android nije ni po čemu napredniji/bolji/brži/pregledniji od bilo kojeg drugog OS-a za mobilne uređaje. Za HD2 barem ima brdo ROM-ova, od WM 6.5 do WP 7.5 koji su optimizirani i brži od stock ROM-a.
2. Android se može prilagođavati i nadograđivati po volji i želji korisnika. Kao i svaki drugi OS. Barem za WM 6.5 postoji i hrpa nadogradnji, widgeta i tema, vjerujem da ih za Android ima još i više.
3. Svaki model uređaja zasnovan na Androidu može imati različite tipkovnice (). Na WM 6.5 je barem to unificirano pa standardna tipkovnica izgleda svugdje isto, naravno da postoji opcija nadogradnji.
4. Netko tko nema potrebu za nečim u svom mobitelu teško može razumjeti potrebu nekog drugog za istim. Kao što nekome treba Teamviewer, tako meni trebaju i kursorske tipke i pregled SMS-a po danima.

Prema svemu navedenom jedino mogu zaključiti da je korisniku, koji zna koristiti telefon onako kako njemu treba, sasvim svejedno da li radi na WM 6.5/WP 7.5 ili Androidu. Što se tiče aplikacija, vjerujem da Android uvjerljivo odnosi pobjedu u broju i to je jedini faktor koji Androidu osigurava budućnost.

EOD i od mene, vidim da se korisnici Androida smatraju napadnutima ili da sam ja svađalački nastrojen a samo tražim konkretne informacije. Nadam se da neće i drugi threadovi završavati na ovaj način, jedno je diskutirati sa konkretnim argumentima a drugo je omalovažavati korisnika sa suprotnim mišljenjem. BTW, kupnja boljeg uređaja je jedan od razloga zašto sam započeo ovaj thread.
Hvala svima na odgovorima.
Sinac je offline   Reply With Quote