@ jopis
Otvorio sam ovu kvazidebatu samo u namjeri da dobijem informaciju zašto je Android toliko "dobar" a WM 6.5 toliko "star i loš". Sve u svemu, koliko god izgledalo da se ja prepirem - samo tražim konkretnu informaciju. Instalirao sam Android na svoj HD2 i iznenadio se koliko je lošiji look&feel u odnosu na WM 6.5.
Ono što sam do sada doznao:
1. "goli" Android nije ni po čemu napredniji/bolji/brži/pregledniji od bilo kojeg drugog OS-a za mobilne uređaje. Za HD2 barem ima brdo ROM-ova, od WM 6.5 do WP 7.5 koji su optimizirani i brži od stock ROM-a.
2. Android se može prilagođavati i nadograđivati po volji i želji korisnika. Kao i svaki drugi OS. Barem za WM 6.5 postoji i hrpa nadogradnji, widgeta i tema, vjerujem da ih za Android ima još i više.
3. Svaki model uređaja zasnovan na Androidu može imati različite tipkovnice (

). Na WM 6.5 je barem to unificirano pa standardna tipkovnica izgleda svugdje isto, naravno da postoji opcija nadogradnji.
4. Netko tko nema potrebu za nečim u svom mobitelu teško može razumjeti potrebu nekog drugog za istim. Kao što nekome treba Teamviewer, tako meni trebaju i kursorske tipke i pregled SMS-a po danima.
Prema svemu navedenom jedino mogu zaključiti da je korisniku, koji zna koristiti telefon onako kako njemu treba, sasvim svejedno da li radi na WM 6.5/WP 7.5 ili Androidu. Što se tiče aplikacija, vjerujem da Android uvjerljivo odnosi pobjedu u broju i to je jedini faktor koji Androidu osigurava budućnost.
EOD i od mene, vidim da se korisnici Androida smatraju napadnutima ili da sam ja svađalački nastrojen a samo
tražim konkretne informacije. Nadam se da neće i drugi threadovi završavati na ovaj način,
jedno je diskutirati sa konkretnim argumentima a drugo je omalovažavati korisnika sa suprotnim mišljenjem. BTW, kupnja boljeg uređaja je jedan od razloga zašto sam započeo ovaj thread.
Hvala svima na odgovorima.