Vidim da se nitko bas nije pretrgao da ti odgovori, postovi o lalalalatencijama i ovrklouku su jos uvijek in, cini se... Valjda ti nije prekasno.
Citiraj:
Autor Baja 001
Evo i ja iman u planu nešto slično.
Prvo da napišem čim rasploažem zasad. - Intel konfiguracija (Asrock P4i65GV + Celer 335 + 2x256MB + 2x2TB WD Green + 2x40GB ATA WD + Slim kućište i PSU)
- Znanje Linuxa (Ubuntu šemice, znan se snać)
- WLAN SX763 "unlock"
- WLAN Edimax WL 802.11n
- WLAN TPlink 802.11g
|
Koji ce ti qurac ova 2x40GB diska? Od njih je brzi fake USB stick s Ebaya, tako da ti oni jedino mogu posluziti gadjanju nestasne mladjarije koja pusi pod prozorom i slusa kazetu Dragane Mirkovic (nasnimio im Visaž, tugo mojih dana) u 4 ujutro.
Citiraj:
E sada lista želja  - torrent konfa (znači neki torrent klijent koji će vuć sadržaje)
- Serverčić za COD4

- WLAN/LAN host multimedije
|
Slagao sam... previse takvih masina, i Tutuntu je nelos (iako preferiram "cisti" Debian, no, de gustibus, tebi nije nesto presudno u ovom slucaju).
Citiraj:
Planira san stavit Ubuntu Server, s SAMBOM za share, COD4 tamo ide za hostat, neki GUI ako bi nešto slučajno zapelo (XFCE, nebi se pokretao po def), OpenSSH da mogu putty upregnit, neki torrent klijent.
|
Obicno ako nesto zapne koristis konzolu, a ne obratno.
Za torrente uzmi rtorrent.
Citiraj:
E sada od nabrojanog šta mi triba, šta je bolji izbor (COD4 nije nužan), tio bi da se mogu spajat iz "svijeta" znači DynDNS, DropBOX, i torrente da mogu iskonfigurirat, SAMBA za Winse i to je to.
|
DynDNS ima svoj klijent za *nix, IIRC, iako osobno preferiram DNS Max/That IP, koji iako kosta, IME i IMNSHO, nudi +oo vise stvari nego DynDNS koji je postao poprilicno bezobrazan prema free userima a cijene su digli vrtoglavo vec prije par godina...
Citiraj:
Bilo koji savjet, tutorial, su dobro došli.
|
Cini mi se da sam pisao nekakav tutorial vec bio ovdje, hmm...
Evo ga:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=102944
Citiraj:
*Nebi Windowse, iz jednog prostog razloga, SHARE nikako nemogu složit kako spada da radi
|
Nije to do Windowsa, to je do tebe...