View Single Post
Staro 16.08.2011., 08:55   #99
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Vidim da se nitko bas nije pretrgao da ti odgovori, postovi o lalalalatencijama i ovrklouku su jos uvijek in, cini se... Valjda ti nije prekasno.

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Evo i ja iman u planu nešto slično.
Prvo da napišem čim rasploažem zasad.
  • Intel konfiguracija (Asrock P4i65GV + Celer 335 + 2x256MB + 2x2TB WD Green + 2x40GB ATA WD + Slim kućište i PSU)
  • Znanje Linuxa (Ubuntu šemice, znan se snać)
  • WLAN SX763 "unlock"
  • WLAN Edimax WL 802.11n
  • WLAN TPlink 802.11g
Koji ce ti qurac ova 2x40GB diska? Od njih je brzi fake USB stick s Ebaya, tako da ti oni jedino mogu posluziti gadjanju nestasne mladjarije koja pusi pod prozorom i slusa kazetu Dragane Mirkovic (nasnimio im Visaž, tugo mojih dana) u 4 ujutro.

Citiraj:
E sada lista želja
  • torrent konfa (znači neki torrent klijent koji će vuć sadržaje)
  • Serverčić za COD4
  • WLAN/LAN host multimedije
Slagao sam... previse takvih masina, i Tutuntu je nelos (iako preferiram "cisti" Debian, no, de gustibus, tebi nije nesto presudno u ovom slucaju).

Citiraj:
Planira san stavit Ubuntu Server, s SAMBOM za share, COD4 tamo ide za hostat, neki GUI ako bi nešto slučajno zapelo (XFCE, nebi se pokretao po def), OpenSSH da mogu putty upregnit, neki torrent klijent.
Obicno ako nesto zapne koristis konzolu, a ne obratno.

Za torrente uzmi rtorrent.

Citiraj:
E sada od nabrojanog šta mi triba, šta je bolji izbor (COD4 nije nužan), tio bi da se mogu spajat iz "svijeta" znači DynDNS, DropBOX, i torrente da mogu iskonfigurirat, SAMBA za Winse i to je to.
DynDNS ima svoj klijent za *nix, IIRC, iako osobno preferiram DNS Max/That IP, koji iako kosta, IME i IMNSHO, nudi +oo vise stvari nego DynDNS koji je postao poprilicno bezobrazan prema free userima a cijene su digli vrtoglavo vec prije par godina...

Citiraj:
Bilo koji savjet, tutorial, su dobro došli.
Cini mi se da sam pisao nekakav tutorial vec bio ovdje, hmm...

Evo ga: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=102944

Citiraj:
*Nebi Windowse, iz jednog prostog razloga, SHARE nikako nemogu složit kako spada da radi
Nije to do Windowsa, to je do tebe...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote