Meni kartica radi na laptopu pod Windows 7 Ultimate. U Windowsu je prepoznata i hvata signal na svoju sopstvenu antenicu. Ali kada probam da je koristim u Backtrack-u, to ne radi.
Probao sam da ucitam BackTrack 5 preko live cd-a, i BT ne vidi karticu. Zatim sam pokrenuo BackTrack 5 iz VMWare kao ISO, i kao specijalna verzija za VMWare i opet isto. Prilikom 'Power Up' iz VMWare-a, prijavi tacno ime kartice. Medjutim sam BackTrack je ne vidi. Kada (dok sam jos u backtrack-u) iscupam iz USB-a, pa vratim nazad u USB, tada VMWare ne prijavljuje vise 'AirLive WL-1600USB' vec, 'USB device'. Ali to ne menja stvar jer je opet isto.
Juce sam skinuo BackTrack 4 R2, i ista stvar. Pokrenuo sam WiCD i javlja da nema wireless signala. iwconfig takodje ne nalazi nista.
Nemoguce da ovo ne radi. Pre ce biti da ja ne radim nesto kako treba.
Mozda BackTrack-u treba instalirati drivere za WL-1600USB, ali ja ne znam kako to da uradim. Probao sam da ubacim instalacioni CD koji je dosao u paketu sa WL-1600USB i da mount-ujem ali BackTrack odbija da to uradi (mozda zato sto je u VMWare-u podeseno da je u CD-u zapravo BackTrack ISO image), pa ne znam kako da pokusam instalirati drivere (ako je to problem).
Moguce da je jedino resenje da se bas instalira BackTrack na hard disk kao OS, i mozda bi tada proradilo? Ili da se mozda instalira na neki USB stick, pa da se sa njega boot-uje?
Ima li neko jos neku ideju?
Hvala!