Tema: Pivo
View Single Post
Staro 12.08.2011., 18:18   #212
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Ako uspije a za sada lijepo radi kvasac, mislim da će bit dosta gorko jer mi je isparilo dosta. No sljedeći put će biti veće količine pa neće toliko ispariti.
Ja imam sada dosta zaliha al nekako važem dal da kuham drugu turu prije nego ovu probam piti.

Inače, kad mogu probat prvi puta? Koliko da čekam? I kad se bacaš u prave pivare i prestaješ iz ekstrakta pravit? xD
Dobrodošao u klub !
Ne boj se gorčine, uvijek će se naći neko od dobrih frendova "koji voli baš gorko pivo" pa će ti olakšati problem
Ako imaš vrmena i sirovina, kreni s drugom turom i probaj u okvirima postojećeg nešto promijeniti. Za početak ti preporučam da u postojeći recept uključiš neslađena zrna koja je najlakše nabaviti ( pšenične i zobene pahuljice ) i s kojima je lako raditi.
Neka ti mlado pivo obavi prvu fermentaciju 7 do 10 dana pa onda pretoči na sekundarnu fermentaciju 2 tjedna. Već pri prvom pretoku možeš u plastičnu bočicu "ukrasti" pola litre piva, dodaj malu kavenu žličicu šećera navrh( onakvu kakve su u kafićima), dobro začepi i za 5-6 dana ohladi pa probaj. To će ti dati barem orijentir što možeš očekivati. Na PM ti šaljem jednostavan recept za kuhanje sa zrnom a ako ti zapne, javi se.