skyman: ne vidim nikakvu skučenost na fotkama. Štoviše, ono što je vizualna varka kod tog kućišta je metalni dio koji pokriva cijeli gornji dio kod napajanja i tako te vara smanjujući kućište, što uopće nije istina.
Čovjek ima čudno hlađenje na grafičkoj, enormnih dimenzija, cijeli kavez za diskove je preselio u 5.25" dio kućišta, ali ja i dalje ne vidim gdje je ono skučeno? Svi kablovi imaju centimetre i centimetre prostora čime aludiram da se bez kejbljving đoba isto može ostvariti odličan protok zraka. Govorim iz iskustva.
Zanima me ustvari što vam znače visoke temperature? 3-5-7°C veće temperature? Koliko ste dobili na tišini sa LLom? Što bi rekli na to da je moj i5 760 na stocku u idleu na 50°C+? Ko za vraga imam LL, znači li to da kućište ne valja ili samo preferiram grobnu tišinu prije zračnih turbulencija u sobi? Da ne spominjem što bi tek rekao da imam ITX kućište u koje ne stane niti grafa duža od 25cm?
Ako su vam vibracije diska toliko smetale onda stvarno imate loš disk. Imam jednog 640 aaks upravo u eksternoj ladici koja mora stajati na spužvi inače stol rezonira. Kad je bilo u kućištu nije bilo ekscesivnih vibracija, manje vibracija nego sad kad je u ladici na stolu.
I kad sve opet uzmem u obzir, 100kn razlike itekako opravdava LL. Bez obzira što će skyman gunther ili bilo tko drugi reći.