View Single Post
Staro 11.08.2011., 23:09   #10
keyser_s()ze
Premium

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor estugarda Pregled postova
Ja mislim da ova tema itekako ima smisla. Vrlo zanimljiva usporedba iz 2 razloga:

a) Android je prerazvikan, a o glavnim adutima (adaptabilnost i brojne aplikacije) bi se dalo raspravljati. Npr. forsira se nekakva "open source" filozofija, a zapravo se bulji u reklame u aplikacijama. Navodno je sync vrlo jednostavan, ali to ubrzo postaje noćna mora ako se npr. koristi Outlook baza podataka. I ako se generalno ne igra po pravilima Google, što isključuje svaku privatnost i zaštitu osobnih podataka. Ima bezbroj aplikacija, od kojih je 1% koristan i upotrebljiv. A možda ni toliko. Što se više widgeta i aplikacija instalira u svrhu prilagođavanja funkcionlanosti, to je uređaj sporiji, rastrošniji i nestabilniji. I tu se vidi koliko je dobar posao napravio HTC sa Senseom na WM.

b) Top WM uređaji koji su nekada većini bili preskupi, sada su postali prilčno povoljni po ogasnicima

Naravno, koliko ljudi toliko čudi, ali ako se mene pita; WM je superioran. Barem za moje potrebe. Ali samo sa HTC Sense-om.

Upravo sam se sa X10 vratio na HTC HD2 sa WM6.5.5 (prije sam imao SE X1 sa HTC Senseom) i osjećam se kao preporođen. U 4 mjeseca korištenja X10 nisam uspio podesiti Android (Eclai, Froyo, GB) tako da mi mob postane funkcionalan kao WM+HTC Sense.

3 stvari mi nedostaju sa Andorida:
a) Gesture search (daleko najbolja aplikacija na Androidu i možda najkorisnija smartphone apliakcija)
b) GPS test aplikacija
c) Battery use

Sve ostalo mi je bolje na WM. Nije da je WM bez mane. Usporava se. Nije 100% stabilan. Ponekad se zablokira. Ali to se sve događa i na Androidu. Možda čak i više.

Na žalost, već se duže osjeća da WM umire. Flash je stao na Flash Lite 3.5. Skyfire serveri su se nedavno ugasili. Podrška aplikacijama odavno je odumrla. U slučaju HD2 stvar spašava još uvijek prilično živahna XDA scena, ali vidi se da je WM postao starac.

Ipak, ja bih rekao da vrijedi ona stara;
"Bez starca nema udarca!"
Koliko znam postoji htc gps tool (radi odlično), nemogu se sjetit točnog imena ali ima i nešto za battery use.
keyser_s()ze je offline   Reply With Quote