COOLERMASTER DualSided Precision/Speed
Nakon 15-ak isprobanih podloga za miseve, ovo je jedina koja je prezivjela duze od godinu dana (sad vec 3 godine i ni traga habanju).
Dakle, kratki review... Podero sam miljon platnenih podloga - sve su s**nje do daljnjega, bez iznimke. Svaka se ili podere, ili se raszbucaju rubovi, ili se jednostavno potrosi tkanina od nozica misa i postane nikakva... da ne pricam o toem ako se nekom znoje ruke i slicno, te trljanju zgloba o tkaninu po ljeti.
Imao sam i par plasticnih, neka steelcase i mislim jedna func, bile su dobre, ali max 12 mjeseci, nakon toga se plastika izlize i postane 50% manje klizava, sjajna i nikakva. I to je 12 mjeseci ako racunam obe strane.

Bila je i ona neka dosta debela u crnoj i bijeloj varijanti kojoj se ne mogu sjetit imena, ali ta se popigala od topline i vise nije sjedala dobro na podlogu, isto plasticna ali sa "sljokicama"
I onda sam uletio na ovu Coolermasterovu...
Aluminij. Nesavitljiva. Ove gume protiv klizanja na rubovima su otpale unutar prvih 3 mjeseca, pa sam ih skinuo s obe strane, i sjetio se da imam gumenu podlogu od stare steelseries podloge... I stavio to ispod, i od onda tako stoji i ne mice se 3+ godine. ako nemate te gume, posluzit ce i ona guma sto se kupi za kupaonicu, vjerujem da ima finih tankih, kupis pola kvadrata za 20ak kuna i odrezes kolko ti treba... ostalom, moze bilokakva guma tanka izmedju podloge i stola - sve radi.
Uglavnom... komp mi je i hobi, i bio faks, i posao. Mis ruje po podlozi i po 12 sati dnevno, ali ajmo rec 6h prosjek. Do sad je podloga pojela jedan set logitech MX518 nozica (onih malih sa prve verzije misa) i tri seta onih flastera za klizanje od teflona. I doslovno se JEDVA primjeti da je uopce koristena (ako ju ocistim, jel...). Nigdje se ona gruba povrsina nije pretvorila u špigl, ne savija se, pere se u 20 sekundi sa sapunom, prolio kole po njoj par puta, itd.
I sad izlazi Diablo3... i ja bi si kupio jos jednu, ali ih vise nema nigdje kod nas... (prije 3+ godine sam je u Feniks-Kompjuterima kupio, kostala je
120 kn!, nemaju pojma ni da su je imali). I MX518 ce zamjenit G400, a nemam podlogu za njega novu, depra