Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 09.08.2011., 19:10   #5357
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Tu je poanta, nemas bas previse dodirnih točaka sa hifijem i onda zato i ne kuzis tezinu Flikovog lutanja i pametovanja. NItko ne pljuje njegove modove, vec se kritizira nesto drugo.
Mda... Zaista mi treba puno hifi znanja da prepoznam sprdnju.
Kad je stavio slike onih svojih zvučničkih kutija, na bogtepita koliko strana se razvuklo pljuvanje po završnoj obradi kutija. Usput je cijlo vrijeme nabijano na nos da je mogao proć jeftinije pa se povela rasprava o tome koliko je to njega koštalo, te da li je popušio u kupnji. To je posebno bilo bitno pošto su ti zvučnici bili kupljeni novcem svih članova ovog foruma. Naravno, svako malo "netko" spomene da je donedavno imao logije, a čak se vodi rasprava o tome što je čovjek slušao jučer a što danas. Tebi je to kao hifistu sigurno zvučalo kao stručna rasprava. Pa je došao DAC na red. E sad je hifiste razbjesnilo što se neko usudio modat taj uređaj. Naravno, opetovano su se čuli komentari da je prije imao logije, što je naravno strašno bitno. Nedaj bože da netko s Z-5500 smije preć na stereo. I još se bavit nekim DIY-om.

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Konkretno ova rasprava je opet počela nakon sto je on predstavio svoj mod DAC-a. I sve je bilo ok dok nije počeo srat o kondenzatorima.
Uh, to mora da je bila točka na i. Nedaj bože da komponente od kojih je načinjen uređaj imaju utjecaja na isti.
Pošto nemam previše dodirnih točaka s hifijem, još pokušavam shvatit izvlačenje citata iz čovjekove prošlosti u kojima se vide njegovi prijašnji promašaji i zablude. Pretpostavljam da je to jako bitno sa stručne strane jerbo je činjenica da ako nešto nije znao prije npr. godinu dana, nema teorije da to zna danas. Audiofilski žargon je također zabranjen ako prije toga na audiofil.net nisi prošao inicijaciju koja uključuje ispijanje janjeće krvi.

Eto, vidim da moram još puno učit o hifiju pošto mi neke stvari kao laiku nisu jasne. Ali kao laiku mi je bilo jasno da postoje ljudi kao kristijan, juan, swarm dude, imagine i možda još netko koji su stručno učestvovali u raspravi te dali stručan savjet ili komentar kakav god on bio, pozitivan ili negativan. Za razliku od nekih čije se sudjelovanje svelo na;
Citiraj:
...tak da se poklopi po usima i suti.
Citiraj:
Do prije godinu i nesto si laprdao u tome kak se moraju trest prozori i drveni okviri, a danas cujes razliku izmedju dva kondenzatora
Citiraj:
I ne znam čim si ti to zasluzio da se tvoji postovi čitaju sa pažnjom?
Citiraj:
Laprdas cijelo vrijeme, tak da te normalan pratitetlj ove teme ni ne moze shvatit ozbiljno.
Citiraj:
jednostavno nemogu se slusati i razmisljanja i savjeti od dečka koji je do nedavno imao Z5500+Z2300 u 6 kvadrata
Ovo još pokušavam dokučit kako potpada pod stručnu raspravu al ja sam laik pa ne kužim.

Ne znam da li je dočekivanje na nož nekoga koji je napravio neki DIY (a pritom nije nabijao drugima na nos da je to high end uradak) za svoju dušu, svoje utrošeno vrijeme i za svoj novac, jel to pravilo ovog podforuma ili je to samo do ljudi? Nekako mi nije jasno čemu napadanje, sprdnja i ostalo zbog stvari koju ne moraš ni gledat ni slušat a bome ti ni kuna ne fali iz džepa zbog nje.

Al ja nemam previše dodirnih točaka s hifi-om pa ne kužim.

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
I čekao sam da dođe netko sa nekim znanjem ili iskustvom da fino prokomentira mod. Na kraju se javilo vaš deset tisuća pljuvajući po njegovom modu, odnosno točnije njegovu (ne)znanju bez da ste pokazali trunčicu svog znanja.

A tek "rasprava" o tome koju muziku dečko sluša i koju je slušao
Kratko, a sve rečeno.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Zadnje izmijenjeno od: fanATIk. 09.08.2011. u 19:15.
fanATIk je offline   Reply With Quote