Citiraj:
Originally posted by VedranP
gledaj kuky, spd vrlo često nema veze s time što proizvođač preporuča za memoriju, štoviše uopće nije dobro da je spd agresivno programiran... recimo, većina tccd memroija ima spd programiran na 3-4-4-8 zato što je jedec preporučio takve spd timinge jer je tccd zapravo ddr500 a pošto taj standard ne postoji, stavljeni su ti labavi timinzi u spd kako bi se bez previše prtljanja korisnicima omogućilo dosezanje tog takta... definitivno nisi trebao očekivati cl2 od te memorije vodeći se samo prema iskustvu par ljudi kojima se posrećilo...
kao što sam pretpostavio, tebe hebe jedan modul dok je drugi relativno okay... kao što ti dario sugerira, probaj iskemijat nekakvu zamijenu, samo što mi se čini da ćeš morat nadoplaćivat u tom slučaju jer je taj pqi dosta jeftiniji (mislim?) od ostalih memorija...
|
Vedrane znam ja sve to o SPD-u ali svejedno hvala sto si si dao truda napisati nesto vise o tome.
Da dobro si shvatio. Jedan keks ide do 220 dok drugi ide do 210. E sad zadnji update.
Upravo se vrti prime sat i pol. Ubo sam obja modula u DC na 216 FSB i sve je (zasad stabilno) Sigurno se pitate kako sad to sve skupa radi kad znamo da jedan modul kiksa? E pa ne znam ni ja, ali znam da sam mrvicu zategnio tajmige i sad to napokon izgleda ovako.
216 fsb 3.3.3.8 @2.85 V
Molim dragog boga da ovako i ostane jer mi se neda cekati drugu memoriju dok dodje sa reklamacije. (iz vinkovaca sam pa to potraje i 2 tjedna)