Citiraj:
Originally posted by >>>KUKY<<<
Vedrane sve sto pricas i moze bit istina a i nemora.Znam ja da SPD nista ne znaci ali kad proizvodjac preporuca jebenih 3.4.4.8. za 400 mhz onda stvarno nes ne stima. Evo vrtim prime nekih 15 min na 10*200 na 2.5.3.3.6 i radi. Trenutno mi je jedan modul u kompu dok sam drugog izvadio.
|
gledaj kuky, spd vrlo često nema veze s time što proizvođač preporuča za memoriju, štoviše uopće nije dobro da je spd agresivno programiran... recimo, većina tccd memroija ima spd programiran na 3-4-4-8 zato što je jedec preporučio takve spd timinge jer je tccd zapravo ddr500 a pošto taj standard ne postoji, stavljeni su ti labavi timinzi u spd kako bi se bez previše prtljanja korisnicima omogućilo dosezanje tog takta... definitivno nisi trebao očekivati cl2 od te memorije vodeći se samo prema iskustvu par ljudi kojima se posrećilo...
kao što sam pretpostavio, tebe hebe jedan modul dok je drugi relativno okay... kao što ti dario sugerira, probaj iskemijat nekakvu zamijenu, samo što mi se čini da ćeš morat nadoplaćivat u tom slučaju jer je taj pqi dosta jeftiniji (mislim?) od ostalih memorija...