View Single Post
Staro 09.08.2011., 12:37   #1
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Windows Mobile 6.5 vs Android

Znam da će nekome biti smiješno uopće usporediti ova dva OS-a za mobilne telefone, ali nakon što sam malo "preprogramirao" svoj HTC HD2 sa WM 6.5 na Nexusov Android - moram malo opisati svoje iskustvo. I znam da su neki korisnici jurili prodati svoje uređaje samo zato da se dokopaju Android mobitela a onda se razočarali.
Dakle, sam WM 6.5 je već dosta star OS, sa svojim mušicama, relativno dobrom količinom dostupnih aplikacija koja je ipak mala u odnosu na boom koji je postigao Android. U zadnje vrijeme vidim aplikacije koje se pojavljuju na Androidu a na WM (Windows Mobile) i WP (Windows Phone, trenutno v7 i 7.5) platformama ni traga ni glasa o njima (spomenimo samo TeamViewer, bankovne aplikacije itd.). Tu je Android definitivno u prednosti.
Ono što je u WM bolje riješeno - uz opasku da je ovo ČISTO SUBJEKTIVNA PROSUDBA - je:
1. Najglavnija i najbolja stvar - organizacija i izgled sučelja, puno je dotjeranije i nekako mi se čini "poslovnije" organizirano sučelje na WM nego na Androidu (pri tome ne mislim na HTC Widgete, ima ih na obje platforme). Primanje, slanje i organizacija SMS-a jedna je od stvari koja mi izgleda daleko bolje na WM nego na Androidu.
2. Office Mobile - ne treba nikakvih dodatnih programa da se otvori neki Excel fajl. Sinhronizacija radi sa lokalnim računalom preko Outlooka (kalendar, kontakti) i ne treba se kao na Androidu patiti sa pristupom Gmailu i accountu ako nemate pristup internetu.
3. Tipkovnica - daleko bolja na WM nego na Androidu, pogotovo što WM ima kursorske tipke koje znaju biti od velike koristi ako unosite velike zapise u mobitel.
Sinac je offline   Reply With Quote