Tesko da ce se netko kod nas odluciti na kupovinu, jer koliko sam vidio, uvoznik je ocekivano nabio cijenu.
Backlight bleeding je jos prisutan, iako je vani vec treca revizija Transformera (B40, B50, B60). Iako je bila nestasica, dobio sam B40 preko Amazona bez ikakvog problema, i vratio ga nakon par dana jer je bleed bio stvarno brutalan. Sljedeci dan mi je stigao B50 koji je bio nesto bolji, ali sam ga opet vratio nakon nekog vremena kad sam cuo da je B60 vani koji bi taj problem trebao imati rijesen.
Kad sam napokon dobio B60, bleed je bio minimalan, ali nakon skoro mjesec dana koristenja, mogu reci da se povecao. U svakodnevnom koristenju se vidi samo tijekom bootanja, tako da ga se 99% vremena ne primjecuje. Ne da mi se vise zezati sa slanjem, jer koliko citam po forumima, ostali imaju i probleme sa zvukom, skripanjem oko tipki za glasnocu i jos nekim sitnicama. Posto takvih problema nemam, a bleed mi ne smeta, B60 ostaje. Dock takoder nema mane, vjerojatno zato sto sam isprve dobio B50 verziju (iako postoji i B60, ali nemam pojma u cemu je tocno razlika.
Uglavnom, svi okolo tvrde da je bleed normalan na IPS ekranima te dijagonale, a i opcenito se moze naci kod IPS monitora. Apple je takoder pogoden istim problemom na iPadu2, kao i ostali proizvodaci slicnih uredaja. Na ekran nemam apsolutno nikakve druge prituzbe, kut gledanja je tipican za IPS, boje su odlicne, navodno je i otporan na ogrebotine, ali sam svejedno stavio foliju na njega, zlu ne trebalo. Asus reklamira i 10 finger multi touch, ali ne znam gdje bi to uopce mogao iskoristiti. Ako netko zna, neka javi.
Sto se OS-a tice, neki dan je izletio Honeycomb 3.2 update i Asus je dobio jedan hate mail na koji jos nisu odgovorili iako je proslo 14, a ne predvidena 2 dana. 3.1 je bio gotovo savrsen, a onda ga useru s nepotrebnim, nedoradenim, must have OTA updateom.
.mkv fajlovi se vrte dosta dobro, ako imam srece pa nabavim neki koji mu odmah pase. Jedini minus je to sto je ugradeni player dosta izbirljiv, a programi kao rock player, qqplayer i slicni ne mogu koristiti hardversku akceleraciju.
.avi se vrti glatko.
Music aplikacija je vrhunska, ocit uzor je Apple ovdje, ali moram priznati da mi se vise svida ovo rjesenje.
Sinkronizacija je vrhunska. Transformer si sam radi backup na google account i nakon reseta, samo povuce sve programe i osobne postavke natrag.
Od aplikacija se apsolutno sve moze naci besplatno, iako sam za neke odlucio izdvojiti tih par dolara koje traze (Splashtop HD, CoPilot Live i UnRAR Pro), a rado bi da postoji neki download manager za Android koji se zna sluziti rapidshare i megaupload linkovima. Ugradeni download manager je beskoristan za takve stvari jer obicno uzrokuje pucanje veze nakon nekog vremena.
Kamere i video su ok, iako sam preko Google Talka uspio dobiti sliku, ali ne i zvuk. Cudno je drzati tablet i tako fotkati i snimati okolo, iako tu funkciju sad sve vise koristim otkad sam naletio na Google Goggles (tko nije vidio, nek obavezno provjeri).
Sve u svemu, stvarno je vrhunski osmisljen i sastavljen tablet/laptop i nimalo ne zalim sto sam ga uzeo jer je tocno to sto mi treba.
15h baterije, necujan (nema nikakve otvore za hladenje ni ventilatore), ne grije se (tj. ako se i zagrije malo, ne osjeti se jer se grije gornji dio), WLAN, BT, GPS, 2xUSB 2.0, 2 citaca kartica, 2 kamere, mikrofon, HDMI out, 3.5" audio out, SRS stereo (iako nije za neku pohvalu), vrhunski ekran sto se tice osjetljivosti.