Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 08.08.2011., 19:23   #5336
Botlorn
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Ajmo audiofili, da skrenemo s Flikota na pljuvanje mene

Slika:
http://www.pohrani.com/f/1/k8/4nc8W1Hl/untitled.png

Dakle, vidite layout sobe. Zvučnici Monitor Audio B2.
Zvučnici su stavljeni na visoku policu/ormar (koji je jedan od 3 ormara u dužini sobe). Udaljeni su od zida oko 25cm, razdvojeni oko 30cm (ne mogu vise jer je toliko sirok ormar, a ostavio bih barem 10cm sa svake bocne strane od zvucnika slobodno).

Ja sjedim polu-bocno za kompom, udaljen od zvucnika oko 2 metra. Dakle, zvucnici nisu ravno ispred mene - ove crvene "trake" su orijentacija mog pogleda.

Znam da to nije optimalna situacija, ali soba mi ne dopusta drugaciji razmjestaj.
Danas mi je sinula ideja, pa me zanima sto mislite - da cijeli kompjuter prebacim na stol 1 (pogledati sliku), a s njim i zvucnike. Pa da ih imam ispred sebe kao PC speakers.
Problem je, koliko sam shvatio, i onon najključnije - udaljenost zvucnika od zida i od slusatelja.
Ovako bi oni od zida bili udaljeni maksimalno 10cm, a od mene 50 cm.
Stol bi bio dovoljno sirok, tako da bi s te strane imao ok stereo prikaz, ali me brinu te dvije udaljenosti.
Je li bolje ostaviti ovako zvucnike, ili prebaciti na stol 1.
Znam, reci cete da sam probam, ali premjestanje zbog natrpanosti sobe zahtijeva masu posla, pa ako imate preliminarne savjete, dobrodošli su
tnx

P. S. soba je 2.5 x 5 m