Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 08.08.2011., 11:17   #5320
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Flikoman Pregled postova
Imam odličnu pomoć, čovjeka koji već 30 godina radi zvučnike, razna pojačala, modove itd. Dovoljan argument? Neću imenovati o kome se radi.
ali opet imaš nekoga tko će tebi reći što je dobar zvuk i kako treba zvučati dobar zvuk i oslanjaš se isključivo na tuđa iskustva, rivjuove, cijene ine stvari za koje si višestruko dokazao da si podložan.

po 3. put te pitam za live snimke i instrumente... kreni od tuda i onda počni pričati o makro/mikro dinamici, ispravnom timbru, tijelu instrumenata, toplom, hladnom, mekanom, sirupastom i inim epitetima kojima se opisuje zvuk sistema vs. real world.

primjera radi znam i ja par iskusnih samograditelja koja namjerno stavljaju +/- par db na visoke/baseve zato kaj oni tak vole i to je njihov ukus uparen sa soničnim dosezima trenutnih kutija i drivera... jel sad to znači da su oni referenca ka high fidelityu? naravno da ne, ali opet to je ukus koji su stvorili i koji njima odgovara.

hifi je puno više od puke elektronike i teh. specifikacija... taj hobi se njeguje na druge načine, naravno između ostalog i kroz diy, ali tebi je on sam sebi svrha koliko mi se čini.

osobno volim uvijek poslušati bilo kakav sistem, ako sam u mogućnosti poslušati komponentu u svom sistemu ili svoju komponentu odnijeti negdje, isto tako sam bio na bezbroj razno-raznih svirki i proba, pa i sam pikam svoje amaterske instrumente, a ganjao sam i prilično skupe, pokušam što je ćešće moguće odlepršat u neku fino ozvučenu dvoranu i tamo poslušati detalje, instrumente, dinamiku i stage odrađenu od puno stručnijih ljudi za mix pultom. unatoč tome si ne dajem za pravo reći da je za 10k ultimativna-mega-best-buy kombinacija marantz i monitor audio, ali sam slušao dosta toga prije kupovine i nekako sam se najbolje našao u toj kombinaciji... poučen iskustvom stare bronze/silver serije ne bi ni dao šansu novoj jer mi nije nekaj sjela (ista priča sa mk1 i mk2 ikonima), ali eto ipak sam otišao poslušat novu seriju i vrlo sam ugodno ostao iznenađen, toliko da sam provukao karticu.

ono što ti pričam - osloni se malo na svoja iskustva i kreni malo drugačijim putem jer dok god ćeš ostavljati dojam razno-raznih 3rd party utjecaja za koje tvrdiš da su tvoje osobne, nećeš naići na odobravanje u bilo kojem aspektu života, a za to ne treba ni muda ni hrabrosti.

međutim treba malo razboritosti

@borny... teško je to procijeniti pošto to realno ne vrijedi puno, a ako tebi daje oke zvuk onda je šteta prodavati. još ako je "iza ugla" refresh, ne buš maltene niš dobio za to.
syss je offline   Reply With Quote