Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 08.08.2011., 09:28   #5315
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Flikoman Pregled postova
E sad, rekli su mi da idem napraviti skroz nove kutije, što sam odmah prihvatio, no nisam direktno odgovorio na to. Zašto? Rekao sam sebi, ako idem skroz na izradu novih kutija, riskirat ću novac i napraviti to KAK SPADA, neću imati Westru u kutijama.

Pošto je novac bio ograničavajući faktor da to odmah učinim, išao sam se igrati s kutijama i mijenjati ožićenje unutra, te osvježiti skretnicu. Sama topologija je bila točna, no to izvedeno u praksi vrlo vrlo šlampavo. Samim time, trošio sam novac na gluposti, znam, no misliš da nisam nešto naučio iz toga? Mijenjao komponente na skretnicama, isprobavao, a sve me koštalo nekih 250kn. Opet bih postupio isto, bez razmišljanja.

U međuvremenu sam se zaposlio i počeo skupljati novac za nove kutije. Samo ću reći da će materijal doći oko 4500kn. Kupljeni su vrhunski driveri te vrhunske komponente za skretnicu. Kutije će raditi odličan stolar uz moju pomoć i sve će biti odrađeno kako su mi Ziiky i Kristijan sugerirali.
nije prošlo ni 5 minuta i evo nas back on track

ajmo za početak... do prije doslovno 4-5 stranica westra ne samo da je bila bog i batina, nego je bila i mod-worthy materijal za dobivanje parkunskih ultimativnih drivera.

no tebi naravno to nije dosta jer postoje SKUPLJE (analogno tome i bolje) jedinice.

sa tim westrama se rade čuda od spikera, što sam čuo iz prvih ruku audiofila koji imaju veći aktivni staž nego ti godina, opet ne pričam o forum rekla-kazala nego o irl osobama pri ili neobaveznim ćaskanjima ili raznim slušaonama.

vrhunski driveri i pasivni el. dijelovi (tak ti se zovu elementi skretnice, fyi) neće napraviti vrhunski zvučnik... ni približno, pa čak da ideš i po provjerenim receptima jer kad jednom to sklepaš ograničen si kutijom, driverima i (smiješno za reć) rupama... tako da ako nešto dobro ne zvuči uvijek možeš vozit tvoj uhodani recept zamijene dijelova i kabela jer na ostalo nemreš utjecat.

moj point je - da si te pare stavio sa strane i obišao new/secondhand market i dovlačio razne zvulje doma na svoj sistem imao bi em puno veći range raznih filozofija zvuka em ne bi ulupao pare na projekt sa upitnim ishodom.

mislim da ti je drljanje lemilicom, povodljivost i borba sa vjetrenjačama postala za par stepenica bitnijim nego misao vodilja ovog sporta - slušanje glazbe i uživanje u reprodukciji.
syss je offline   Reply With Quote