Autor Kristijan_7
Fanatik, neda mi se sad traziti zacetak Filkovog opusa sa zamjenom Warfa za fush slampogradnju, ali prelistaj, pomoci ce ti, kao sto je i meni. Naime, kako prilicno povrsno pratim temu, u vrijeme spomenute objave zamjene, u oci mi je upala strasna netrepeljivost clanova prema Filku. No, kako je kasnije ispalo, ja sam pogrijesio u procjeni. Naime, letimicnim pregledom netom objavljenih slika i dojmova o novo nabavljenim diy zvucnicima nasega forumskog kolege Filka, te hrpe zlorudih komentara koji uslijedise, ustanovih da je potrebno reagirati, i zastititi kolegu entuzijasta, kao i inace tipski solidno zvucecu izvedenicu povoljne tl samogradnje. I stadoh u obranu, zustro nas braneci od zlih jezika. Djelomicno, i trebao sam. Bilo je tu hrpe, i hrpe nevjerovatno glupih i prizemnih komentara, i ljudi koji su pljuvali bez temelja, drobili gluposti bez temelja. No onih par konstruktivnije nastrojenih dalo mi je misliti. I odoh natrag na pocetak, i ovaj put kliknem na thumbove, da vidim vece slike inace tipski izgledajucih tl-ova, samo lose lakiranih. Kad ono, SHOK. Driveri nesimetricni medu kutijama? Topologija skretnice? Elementarne stvari?! Cijelo vrijeme branim ovo?! Tada sam javno povukao manje vise sve sto sam rekao u obranu samih slampogradnji. No Filko, koji je prilicno audiofilski elokventno kompletno vrijeme informirao zajednicu o supersonicnim karakteristikama novonabavljenih samouradaka, nije posustao ni nakon ukazivanja na neke prilicno ozbiljne konstrukcijske mane. Naime, neke je branio potpuno neargumentirano, a one najocitije, je jednostavno ignorirao. Da ne stanemo samo na tome, sugestije da drivere iskoristi u novoj, barem geometrijski ispravnoj konstrukciji kutija, zamjenio je sebi logicnijim rjesenjem, upgreadom unutarnjeg ozicenja, vanjskog kablovinja i upgreadom skretnice. (?!)
Taj "Projekt", nikad koliko znam, nije dobio epilogue, no vidim, driveri su na njuskalu, radi se na novima.
Ovo spominjem, jer je na spomenutom slucaju, posve jasno vidljv stav autora, I placebo koji mu je moguce prodati. Prve savjete je zatrazio upravo na ovome forumu, i od tada tvrdoglavo odbija sugestije, cak i one tražene. A transformacija "od logija do audiofil lobija" se zapravo odvila mnogo brže nego sto se ovdje spominje, prolistaj malo. Protiv dečka nemam apsolutno nista, zapravo podrzavam ga, jer treba imat neku zanimaciju da se sačuva zdrava glava. Nisam siguran da je Audioflija najbolji izbor, no tko zapravo o tome moze suditi.
Rekao bih da nas kolega gori od zelje za konstantnim napredkom i njegom svog sustava, a u toj zelji, lako se uvjeriti da su pomaci nakon izmjena veci nego sto to zbilja jesu. I tu nema nista lose. No, razumijem i zasto je ljudima skratio fitilj. Sto se konkretnog moda tice, da nebudem kompletno OT - dokaz je zelje o kojoj pricam, jer tko bi išao ovako nesto raditi na uredjaju koji nije besplatan i navodno, sasvim dobro radi? Jedino netko sa plamenom. Da je mod nesto promjenio? Tesko je suditi bez mjerne opreme i dokaza o promjenama koje su nastupile. Filko je sigurno sretan izmjenama radi ploda svoga rada, i ako nista, sto dac i nakon operacije radi. Da je glupo komentirati izgled ovako neceg, također.
|