Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 08.08.2011., 07:44   #5310
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
@ fanatik

Prijatelju koliko god citao svoje postove nije mi jasno sta u njima ima toliko dvosmislenog da u drugom navratu "fulaš cijeli fudbal" ?
Moraš mi dat malo detalja, ne čitam misli. Ako ciljaš na analogiju s Cliom, jebga, to je analogija. Ako ciljaš na tepih, pogledaj smajli na kraju.
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Ne dovodim ja u pitanje njegov ukus, niti me briga kaj on sluša. Ono kaj meni nema logike je to da se netko prilikom kupnje Hi-Fi sustava mora odreći muzike koju je do jučer slušal, te promptno mora krenuti u nabavku (žanrom) drukčije (ozbiljnije i Hi-Fi primjerenije) muzike ne bi li mu Hi-Fi došel do izražaja. Da li bi se vi odrekli sve dosadašnje prehrane i svega kaj vam je fino, samo zato jer je žena odlučila kupiti novi/kvalitetniji set tanjura i jedećeg pribora? Slušati sustav umjesto muzike? Meni je to žešća glupost. I ne vidim razlog zbog kojeg vlasnik Hi-Fi sustava ne bi slušal i R&B i house i thrash metal i sve ostalo kaj mu se dopada. Niti vidim po čemu je to Flikoman audiofil. Zato jer zna koji kondenzator omogućuje "ekstenziju visokih tonova"?
Pa ako ovo nisu konkretni savjeti, kaj su?
OK, Fliko nije audiofil, čovjek nema pojma o ničemu, nema pravo danas slušat jedno a sutra drugo jerbo to forumskoj zajednici smeta te nema pravo modificirat ili radit išta DIY. Zato ne smije stavljat svoje projekte na ovaj podforum jerbo time vrijeđa osjećaje ovdje uvaženih hifista i audiofila. Pretpostavljam da su sad svi sretni i zadovoljni. Umara me ovo više...

Citiraj:
Autor Kristijan_7 Pregled postova
Fanatik, neda mi se sad traziti zacetak Filkovog opusa sa zamjenom Warfa za fush slampogradnju, ali prelistaj, pomoci ce ti, kao sto je i meni. Naime, kako prilicno povrsno pratim temu, u vrijeme spomenute objave zamjene, u oci mi je upala strasna netrepeljivost clanova prema Filku. No, kako je kasnije ispalo, ja sam pogrijesio u procjeni. Naime, letimicnim pregledom netom objavljenih slika i dojmova o novo nabavljenim diy zvucnicima nasega forumskog kolege Filka, te hrpe zlorudih komentara koji uslijedise, ustanovih da je potrebno reagirati, i zastititi kolegu entuzijasta, kao i inace tipski solidno zvucecu izvedenicu povoljne tl samogradnje. I stadoh u obranu, zustro nas braneci od zlih jezika. Djelomicno, i trebao sam. Bilo je tu hrpe, i hrpe nevjerovatno glupih i prizemnih komentara, i ljudi koji su pljuvali bez temelja, drobili gluposti bez temelja. No onih par konstruktivnije nastrojenih dalo mi je misliti. I odoh natrag na pocetak, i ovaj put kliknem na thumbove, da vidim vece slike inace tipski izgledajucih tl-ova, samo lose lakiranih. Kad ono, SHOK. Driveri nesimetricni medu kutijama? Topologija skretnice? Elementarne stvari?! Cijelo vrijeme branim ovo?! Tada sam javno povukao manje vise sve sto sam rekao u obranu samih slampogradnji. No Filko, koji je prilicno audiofilski elokventno kompletno vrijeme informirao zajednicu o supersonicnim karakteristikama novonabavljenih samouradaka, nije posustao ni nakon ukazivanja na neke prilicno ozbiljne konstrukcijske mane. Naime, neke je branio potpuno neargumentirano, a one najocitije, je jednostavno ignorirao. Da ne stanemo samo na tome, sugestije da drivere iskoristi u novoj, barem geometrijski ispravnoj konstrukciji kutija, zamjenio je sebi logicnijim rjesenjem, upgreadom unutarnjeg ozicenja, vanjskog kablovinja i upgreadom skretnice. (?!)
Taj "Projekt", nikad koliko znam, nije dobio epilogue, no vidim, driveri su na njuskalu, radi se na novima.
Ovo spominjem, jer je na spomenutom slucaju, posve jasno vidljv stav autora, I placebo koji mu je moguce prodati. Prve savjete je zatrazio upravo na ovome forumu, i od tada tvrdoglavo odbija sugestije, cak i one tražene. A transformacija "od logija do audiofil lobija" se zapravo odvila mnogo brže nego sto se ovdje spominje, prolistaj malo. Protiv dečka nemam apsolutno nista, zapravo podrzavam ga, jer treba imat neku zanimaciju da se sačuva zdrava glava. Nisam siguran da je Audioflija najbolji izbor, no tko zapravo o tome moze suditi.
Rekao bih da nas kolega gori od zelje za konstantnim napredkom i njegom svog sustava, a u toj zelji, lako se uvjeriti da su pomaci nakon izmjena veci nego sto to zbilja jesu. I tu nema nista lose. No, razumijem i zasto je ljudima skratio fitilj. Sto se konkretnog moda tice, da nebudem kompletno OT - dokaz je zelje o kojoj pricam, jer tko bi išao ovako nesto raditi na uredjaju koji nije besplatan i navodno, sasvim dobro radi? Jedino netko sa plamenom. Da je mod nesto promjenio? Tesko je suditi bez mjerne opreme i dokaza o promjenama koje su nastupile. Filko je sigurno sretan izmjenama radi ploda svoga rada, i ako nista, sto dac i nakon operacije radi. Da je glupo komentirati izgled ovako neceg, također.
Možda je mogla bit situacija da čovjek ne zna radit s drvetom, možda nije imao love za to, pa je možda pokušao popravit stvar s onim što koliko toliko zna. Da ne duljim, znaš na što mislim.
Ali reci mi nije li u startu bio popljuvan? To je ono što me zasmetalo na ovom podforumu. Imamo dežurne gurue koji sve znaju i kojima smeta nečiji DIY. A ne bih rekao da je Flikov nastup bio s visine. Ljudima smeta i audiofilska spika. Smeta im što je slušao jučer i što sluša danas. Kad vidim takav "na nož" način komunikacije, smuči mi se. A ovo je kakti forum, mjesto gdje ćemo podijelit neke stvari među sobom, dat si savjet itd. Ovdje se očekuje da ako ideš nešto šljakat, da moraš u startu imat izvedbu klavirskog laka u 14 slojeva i da ti skretnica mora izgledat kao umjetničko djelo. Ne smije se dogodit da ti je to nešto novo, da ne znaš ali se trudiš, ne. Ovdje se očekuje da takve uradke ostaviš doma u garaži i da svoj log predstaviš na forumu tek ako si prije napravio live prezentaciju za bar 50 ljudi koji su nakon toga dali pozitivnu ocjenu. To me je zasmetalo. Velim, nisam audiofil, hifist, i ne znam puno o tome. Tebi svaka čast na pomoći, al među rijetkima si koji su imali želje napisat nešto konstruktivno.
Fakat nemam više volje vodit raspravu.
LP

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230