Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 07.08.2011., 17:22   #5288
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Al ne ti upravk u tom "losem" audio ambijentu radis modove ...
Ne znam zašto tebi i svima ostalima koji pljuju po Fliki smetaju njegovi modovi? Nit morate slušat njegov DAC nit njegove zvučnike. Čovjek je samo želio podijelit svoje radove sa forumskom zajednicom. I ovo nije case mod kompa di je vizuelno moguće ocjeniti uradak, nego je potrebna i slušna komponenta. A mislim da nitko od nas nije nije bio kod njega i poslušao kako to sve zvuči.
Citiraj:
...i drugima (koji ti zele ukazati) solis pamet!
Ja nigdje nisam pročitao da je netko od silnih elektroničara na ovom podforumu ukazao, pokušao dati savjet, reći “ovo ti ne valja, trebaš stavit to umjesto onog, da si stavio taj kond, bolje bi zvučalo “ nego se u startu pljuje njegov mod. Kome on to soli pamet? Čovjek stavio fotke moda i opisao što je radio. Ponvaljam, nitko od nas nije čuo kako to zvuči. A ako Fliki to dobro zvuči, zašto to ikome smeta?
Citiraj:
Laicko razmisljanje…ako je covjek u diy varijanti slozio uredjaj koji je uspjesan i popularan cemu tolika degradacije njegovog rada koja se u neku ruku i njega dotice. Jer njegovu "apoteku" i njegov odabir komponeli kolega zamjenjuje "unaprijedjenjim čušpajzom".
Degradacija??? Mislim da ti je promakao dio gdje je opisano da je to rađeno uz konzultacije s Aparatusom. A i da nije, who cares? Čušpajz ili apoteka, tak svejedno kad se poklopac stavi i ako uređaj dobro radi. I čak da ne radi dobro, who cares, samo Fliko to mora slušat. Očito je da bi se morala radit komplet nova ploča da bi nove komponente bile složene kao u apoteci. Da li bi to uzrokovalo još hrpu posla i novaca pored postojećih troškova? Naravno.
Aparatus je odabrao komponente i one dobro rade. Da li bi taj uređaj radio isto tako dobro da su unutra stavljene najjeftinije moguće komponente na tržištu? Mislim da ne. Da li bi taj uređaj trebao radit bolje s skupljim komponentama? Mislim da ne trebam odgovarat na to.
Citiraj:
Jer kad danas sutra fliko proda dac pa taj treci rastavi uredjaj, nitko nece reci to je fliko lemio, nego ce reci da je to rucni rad nekog xy majstora kojem, razvidno kroz temu, nije bilo drago da se petlja u njegovih ruku djelo.
Petljanje u njegovih ruku djelo se na ovom forumu svelo na komentare stila “laprdaš, do prije godinu dana si slušao house, imao si z5500“ itd. Nigdje nisam vidio konstruktivan prijedlog ili bilo kakav savjet ili pomoć. Nisam ga ni ja dao. Pošto nemam znanja elektronike. Ali mi je drago vidjet kad netko pokušava sam poboljšat postojeće.
Citiraj:
@fanatik
Ipak yamaha (ne znam uopce da li je kompetentna kao proizvodjac) kao i svi drugi proizvodjaci komercijale, rade proizvode po cjenovnim rangovima, tako i ugradjuju komponente u iste!
Naravno. Da Aparatus proizvodi cijelu liniju proizvoda, od entry level pa do high enda, ne misliš li da bi se razlikovale po kvaliteti komponenata ugrađenih unutra?
Citiraj:
Ovdje je ipak rijec o diy proizvodu, rucno kreirane liste uz konzultacije cijele audio zajednice!!!
Da, i? Želiš reći da samo osoblje zaposleno u tvornici zna kako složit shemu i posložit el. komponente, a ostatak svijeta živi u srednjem vijeku? Želiš reći da ne postoje samogradnje koje u konačnici gledano ne pojedu višestruko skuplje npr. zvučnike? I za koje možeš nać nacrte i savjete diljem interneta?
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Što , i ti nemoš shvatiti da kvaliteta el. elemenata ima utjecaja na zvuk i da za to primjetit ne treba imat završenu teh. školu več samo dosta slušanja vlastitog sustava?
Baš tako, nije mi jasno kak ljudi ne kuže.
Citiraj:
Ali čovjek je prodao uređaj a ne licencu za korištenje i... naposljetku pokazao je susretljivost da netko iz tog istog uređaja izvuče malo više pa mi nije jasno zašto je to problem? Ne misliš valjda da je 'ugled' kreatora toliko labav da ga može poljuljat jedna frankeštajn izvedba nekakvog moda?
I dalje mi nije jasno što tu ljudima točno smeta u Flikovu modu.
Citiraj:
Autor Flikoman Pregled postova
Nego, znaš gdi ima malo veći izbor furnira? Osim u Heinzelovoj u Furniru. Možda Elgrad?
Furnir, Elgrad i Iverpan.
Citiraj:
Autor Mejzlik Pregled postova
Jel sam ja negdje rekao da su moji Infinity-i bolji od DIY Flikovih zvucnika? Jel sam rekao da bolje sviraju? Kazem samo da vise vjerujem tvornici po tom pitanju.
Ne znam zbog čega više vjeruješ tvornici. Ako netko ima znanja i dovoljno volje i truda, za iste novce može dobit puno bolju stvar. Druga je stvar što 99,99 % ljudi nema volje, znanja i truda, te je lakše gotovanski otić u dućan i kupit nešto.
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Dakle uznapredovao si od.......
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Fliko, ajde molim pročitaj cijelo Wolwov post. Reci iskreno jel to nije smjesno?? Lijepo je izvukao tvoje najvece bisere na ovoj temi, tak da se poklopi po usima i suti.
Do prije godinu i nesto si laprdao u tome kak se moraju trest prozori i drveni okviri, a danas cujes razliku izmedju dva kondenzatora
I ne znam čim si ti to zasluzio da se tvoji postovi čitaju sa pažnjom?
Laprdas cijelo vrijeme, tak da te normalan pratitetlj ove teme ni ne moze shvatit ozbiljno.
Da, vaši postovi se trebaju čitat ozbiljno i s pažnjom. Puni ste savjeta i preporuka.
Čemu pljuvanje po čovjeku koji pokušava svojim rukama nešto unaprijediti? Očito je da je nov u tome. Ali se trudi. Pretpostavljam da ste vi svi pljuvači već u dobi od 7 godina imali ultimativne audio sustave vrijedne zlata te slušali jazz, razne instrumentale te ambijentalnu muziku te uočavali kako se čuje violina u trećem redu.
Kakve jebene veze ima što je netko prije godinu dana imao z5500 i slušao House? Nitko od nas nije rođen kao gotova, formirana osoba nego to dolazi s vremenom.
Jednostavno mi nije jasno što vama u Flikovom modu toliko smeta? Činjenica da je mijenjao dobre komponente još boljima? Wolw i dosta vas misli da to nema nikakvog utjecaja. Pa što onda može činiti razliku? Nešto mistično, neka magična komponenta?
Još ću samo dodat da ni u jednom drugom podforumu nisam vidio manje volje za pomoć i savjet, nego se sve svede na pljuvanje. OK je dat savjet prilikom case moda, prilikom OC-a, al kad se nešto počne samostalno čačkat unutar HI-Fija, kao da se dirnulo u svetu kravu. Može se pričat da je neko pojačalo bolje od nekog drugog, da je neki zvučnik bolji od nekog drugog, al kad se krene modificirat nešto od toga da bi se poboljšalo, onda si kreten jerbo proizvođač valjda najbolje zna.
Ko me želi pobit, nek mi samo da citate gdje je neko Fliku pomogao nekim savjetom a da to nije Imagine ili Juan.

Citiraj:
btw, zar ovo nije topik za 'audiofile' ?
Ovime je sve rečeno.

PS. Ni ja ne poznam Flika, niti sam audiofil samo mi je postalo zlo čitajući silno pljuvanje.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F