Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 07.08.2011., 11:59   #5276
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Uzmeš brend, prst u uvo i pivaj
Zbog čega ti imaš PC a ne Mac?

Brend rješenje košta više a razliku u cijeni obično ne prati porast u dobitku.
Inače u hifi nema duplo bolje za duplo potrošenog ali nije stvar u tome.
Stvar je u tome da s brendom plačaš i neke druge stvari a ne samo cijenu materijala i vlastiti rad.

Citiraj:
Autor Flikoman Pregled postova
Kakva imaš iskustva s EA? Poštarina, carina itd?
Cijenik šipinga imaš ovde. Naručeno ide preko kurirske službe i dok je vani u tu cijenu uključeno njihovo posredovanje , u HR nije. Prije su imali fri šiping ali su od toga odustali jer je očito bilo previše ljudi koji su im komplicirali život jer nisu shvačali kako rade kurirske službe u HR pa koji su doslovno očekivali da to bude free. Tako da se sad nema komplikacija / znaš da se plača. Na zvučnike i zvučničke dijelove ti ne ide carina ali ide PDV i na naruđbu ti je uračunat PejPal fii s kojim se inače opterečuješ i ne znaš za njega pošto ga PejPal naplacuje primatelju novaca.

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
OK, ako posjeduješ osnovno znanje o elektronici onda bi trebal znati da se elektroničke komponente i sklopovi prikazuju i "opisuju" kroz UI karakteristiku, Coulombov zakon, Millmanov, Nortonov i Théveninov teorem, metodu konturnih struja i tome slično. Tehničke stvari se razjašnjavaju na takav način, a ne putem apstraktnih i opskurnih audiofilskih spika, da bi izjavil kak nakon tvojeg zahvata "DAC radi ozbiljnije, detaljnije s puno više zraka i stagea". Zato sam i pital koja je razlika između otvorenih/zatvorenih sustava, jer to ti ne bi trebal biti problem objasniti laiku poput mene, ako već na temelju promjene kondenzatora zaključuješ da sustav diše bolje. I apsolutno mi nije jasno na koju foru ti u ovom postupku otklanjanja šumova i RF smetnji svojeg DIY DAC uređaja, možeš čuti da kondenzator s drukčijim dielektrikom utječe na "ekstenziju visokih tonova".
Na koju foru ti u postupku sredivanja svog auta / zamjene dotrajalih guma i kočnica , možeš znati da to utječe na zaustavni put?

Nekakvi inžinjer u auto industriji bi po specifikacijam jednog i drugog najvjerovatnije nabacao hrpicu formula i grafikona medusobnog utjecaja ...što bi skuzio samo drugi inžinjer.
A prosječnom čovjeku...njemu bi vjerovatno bila dovoljna jedna test vožnja svoj auta, a znanost iza proizvodnje guma te hrpa formula bi mu najvjerovatnije bila nevažna.

Citiraj:
Autor Mejzlik Pregled postova
Ova tema meni osobno postaje sve smijesnija i smijesnija...sve nekakvi tuningi DAC-a, zvucnika rucne izrade, kablovinja...itd...
Modanje komponenata je smiješno , DIY zvučnici su smiješni , kabeli su smiješni.
Ok, što bi ti onda htio ovdje vidjet da tema dobije na ozbiljnosti?

Citiraj:
EDIT: McG, potpis
Što , i ti nemoš shvatiti da kvaliteta el. elemenata ima utjecaja na zvuk i da za to primjetit ne treba imat završenu teh. školu več samo dosta slušanja vlastitog sustava?
btw, zar ovo nije topik za 'audiofile' ?

Citiraj:
McG ti dobro govori, nisu svi ti zakoni zanemaivi, pa ljudi se školuju za akustiku godinama, i sada su oni budale
Čitam opet ovu stranu i pokušavan nači gdje se tvrdi da su zakoni zanemarivi i tko proziva ljude budalama ali ne mogu.
Možda ne gledam dovoljno između redaka. Pomogneš mi ?

Citiraj:
Komponente i dizajn, pojačala su vjerovatno druge klase, pazi se više na vodove (kapacitivnosti, impedancije...) nije samo komponenta po sebi doprinos, cili sustav triba bit optimiziran u tome je poanta.
Da, audiofilski sustavi su nesto više od kvalitete samih komponenata (sinergija)
a isto tako su audiofilske igračke više od zbroja samih ugradenih dijelova.

ALI
sustavi se uglavnom slažu po nekakvom cijenovnom razredu kao što se uređaji rade imajuči cijenu na umu. Kod jednog i drugog ukupni rezultat ponajprije ovisi o kvaliteti sastavnih djelova.
A zamjena sastavnih djelova onima veče kvalitete nosi pozitivni utjecaj na zvuk.*
Mislim da češ vrlo teško nači slučaj da je netko išao dobit više od uređaja ili zvučnika ugradnjom lošijeg el. elementa.
*Kad se to baci u kontekst cijene za 'količinu' poboljšanja , sasvim je jasno zašto netko to nije odmah tako napravio ...i zašto netko nebi ni išao to 'poboljšavat'.

Citiraj:
Wharfedale-ove nikad nisam imao, tako da ih nisam cuo, imam zvucnike na kojima jako dobro mogu cuti razliku izmedu normalnog moda sviranja na svojoj Yamahi A-720, i AutoClass A modu rada. Zvucnike nisam platio previse novaca, ali su tvornicki i hvale ih po cijelom svijetu. neki strucnjaci su to jako dobro proracunali i iztestirali prije nego su u prodaju isli...zbog toga vise vjerujem tvornici nego DIY (normalno ne vjerujem low-end glupostima).
...i tvornica je to prigodno naplatila kao i trošak za brending i što sve ne.

I onda dodeš ti cijeli ponosan jer su tvoji Infinity reference 31i bolji od nečijeg DIY škarta za iste novce

Citiraj:
Puno bolje pojačalo od Rotela. Ide i ono uskoro pod lemilicu u Zagreb.
"i ono" ?

Znači imao si modani Rotel i ipak si se odlučio za Audiolab?

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Ne izokrećem, već te iskreno pitam na koju foru ti to čuješ, a zakoni i teoremi koje sam navel su osnove-osnova i uče se već u prvim razredima bilo koje tehnički orijentirane srednje škole.
Osnove elektrotehnike, mjerenja u elektrotehnici, elektronički sklopovi, elektronički elementi, digitalna elektronika i slični predmeti su sastavni dio obrazovanja od prvog do četvrtog u tehničkim srednjim školama.

Znam, jer sam ih i sam učil, zato sam ih spomenul i nisam ulazil u nikakva pretjerivanja, komplikacije i kojekakve nepoznanice koje se detaljno objašnjavaju kroz predavanja, auditorne i laboratorijske vježbe diljem fakulteta koji nude smjer studija elektrotehnike. Kaj se tiče tvojih slika i modifikacija, ja i dalje vidim samo hrpu elemenata koji služe za smanjivanje šuma i RF smetnji, s tim da si ti od orginalnog sklopa napravil Frankensteinovu nevjestu.
S takvim pristupom me malo čudi kako to da ti slušaš glazbu a ne čitaš note umjesto toga.

Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Naravno kako u pozitivnom smislu tako i u negativnom.
Pogledaj što sam napisao Baji.

Šta se tiče ove inkvizicije...

Kome on to soli pamet i koje veze za ovu modifikaciju DACa imaju stvari koje je do sada radio ?

btw , nije teško shvatiti 'zabrinutost' što dac nakraju i dalje ima vezu s kreatorom a u biti i nema...

Ali čovjek je prodao uređaj a ne licencu za korištenje i... naposljetku pokazao je susretljivost da netko iz tog istog uređaja izvuče malo više pa mi nije jasno zašto je to problem? Ne misliš valjda da je 'ugled' kreatora toliko labav da ga može poljuljat jedna frankeštajn izvedba nekakvog moda?

Citiraj:
Opet se, očito, sve vraća na ono staro.

Koga interesira upgrade Supersonica, može mi se javiti na PM.

Pozdrav
Ne zaboravi slikice zvučnika.